Lietuva susirūpinusi, kad Rusija šiurkščiai pažeidžia teisę

Rusija, šeštadienį nusprendusi leisti

URM paragino Jungtines Tautas ir kitas tarptautines organizacijas „tinkamai įvertinti šią neatsakingą provokaciją“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
URM paragino Jungtines Tautas ir kitas tarptautines organizacijas „tinkamai įvertinti šią neatsakingą provokaciją“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-01 23:02, atnaujinta 2018-02-15 19:29

„Lietuva giliai susirūpinusi dėl šiandieninio Rusijos Federacijos Tarybos sprendimo leisti pasiųsti Rusijos ginkluotąsias pajėgas į Ukrainą. Šiuo sprendimu, priimamu neturint jokio tarptautinio mandato ir nukreiptu prieš aiškiai išreikštą Ukrainos vyriausybės valią, Rusija šiurkščiai pažeidžia tarptautinę teisę, taip pat Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą. Pabrėžiame, kad grasinimas panaudoti jėgą arba jos panaudojimas nepriimtinas tarptautiniuose santykiuose“, - rašoma šeštadienio vakarą išplatintame URM pareiškime.

URM paragino Jungtines Tautas ir kitas tarptautines organizacijas „tinkamai įvertinti šią neatsakingą provokaciją“.

„Dar kartą reiškiame mūsų nesvyruojantį palaikymą Ukrainos suverenumui, nepriklausomybei ir teritoriniam vientisumui. Raginame visas politines jėgas Ukrainoje, taip pat visus tarptautinius veikėjus elgtis ramiai ir santūriai bei spręsti visus nesutarimus politiniu dialogu ir konsultacijomis. Ypatingai pabrėžiame tarptautinio tarpininkavimo būtinybę“, - teigiama pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.