Po Rusijos ambasados langais - palaikymo šūkiai Ukrainai

„Putinai, liaukis apsimetinėti, kad neprovokuoji karo“, „Ne Rusijos agresijai!“. Tokią žinią siuntė prie Rusijos ambasados Vilniuje stovėję žmonės. Šeštadienio popietę pilietiški vilniečiai reiškė nepasitenkinimą Rusijos vykdomais veiksmais Ukrainos atžvilgiu. Apie trisdešimt protesto akcijos dalyvių nešėsi Ukrainos ir Lietuvos vėliavas, plakatus su šūkiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Mar 1, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:45 PM

„Mes neturime teisės pasyviai stebėti faktiškai vykstančius Rusijos karinių jėgų vykdomos okupacijos Pietų Ukrainoje. Paremkime Ukrainos žmones, kuriems šiuo metu taip reikia mūsų solidarumo“, - teigė vienas iš akcijos iniciatorių, Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius.

Anot akcijos organizatorių, atėjo laikas nedegioti žvakučių prie Ukrainos, o eiti tiesiai prie Rusijos amabsados pastato. Tokiu būdu būtų aiškiai parodoma Lietuvos piliečių pozicija Rusijos veiksmų atžvilgiu. Akciją organizavę žmonės tikisi, kad Ukrainai neabejingi žmonės prie Rusijos ambasadų pastatų ateis ir kitose šalyse.

„Mes visi suvokiame, kad įvykiai Ukrainoje vystosi labai greitai, o Rusijos veiksmai yra kariniai veiksmai. Natūralu, kad į tokius įvykius labai greitai reikia reaguoti tiems žmonėms, kurie nori apginti Ukrainos žmonių laisvę“, - sakė Vilniaus liberalų lyderis Remigijus Šimašius.

Jo nuomone, Rusija laikosi tokios pozicijos, jog visi kiti yra kalti dėl to, ką daro Rusija, tačiau tik ne ji.

„Labai norisi tikėtis, kad tvirtas Europos visuomenės parodymas, kad ji nepritaria Rusijos veiksmams, sustabdys tuos Rusijos žaidimus, kurie vyksta dabar. Kaip viskas klostysis priklauso ne tik nuo Rusijos, Ukrainos ir Vakarų, bet ir nuo mūsų“, - sakė R.Šimašius. 

Šeštadienį Rusijos veiksmai pietų Ukrainoje kaista labai greitai. Ukrainos prezidento pareigas einantis Oleksandras Turčynovas pareiškė, kad Rusija pradėjo tiesioginę agresiją. Atmosfera Kryme tokia kibirkščiuojanti, kad atrodo, jog bet kurią akimirką gali prasidėti karas.

Naujausias žinias apie situaciją Ukrainoje skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.