Į Kauną atkeliavo jaunimo globėjo relikvijos

Kovo 2 d. Kaune prasidėjo šv. kunigo Jono Bosko relikvijų piligriminė kelionė po Lietuvą. Urną su šventojo dešinės rankos kaulais ir pomirtine vaškine kauke kauniečiai pasitiko Rotušės aikštėje ir skubėjo prie jos prisiliesti.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 2, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:22 PM

Sekmadienio ryte šimtai kauniečių būriavosi Rotušės aikštėje. Čia vyko šv. kunigo J.Bosko relikvijų pasitikimo ceremonija.

Šventojo relikvijos po pasaulį keliauja nuo 2009 metų. Šiandien pasiekė Lietuvą. Pirmieji prie relikvijų prisiliesti galėjo kauniečiai.

Žmonės pasitiko permatomą stiklo urną, kurioje matyti statula su kunigo drabužiais ir pomirtine vaškine J.Bosko kauke. Urnoje patalpintos ir relikvijos — dešiniosios šventojo rankos, kuria jis laimindavo tikinčiuosius, kaulai.

Kad šventojo relikvijos pasiektų Lietuvą rūpinosi mūsų šalyje esanti Saleziečių kongregacija. Jos atstovas švč. Mergelės Marijos Rožančiaus katedros (Palemono) bažnyčios kunigas Jacekas Paszenda sakė, kad tai labai svarbus įvykis visiems tikintiesiems.

"Ne visi gali nuvykti į Italiją, Turiną, kur dirbo ir gyveno kunigas ir kur dabar laikomos jo relikvijos. Todėl džiaugiuosi, kad pavyko su Lietuva pasidalinti šia galimybe", — sakė kunigas. Relikvijų pasitikimo ceremonijoje dalyvavęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius priminė, kad 1815 metais gimęs J.Boska buvo vaikų ir jaunimo globėjas. 1859 metais jis įkūrė Saleziečių kongregaciją ir sukūrė jaunimo auklėjimo bei mokymo sistemą.

Kaune saleziečiai savo kongregaciją įkūrė 1934 metais ir padėjo dirbant dvasinį darbą bei mokant vaikus ir jaunimą.

„Tada Saleziečių kongregacija lietuviams buvo puikiai žinoma. Tačiau Antrasis pasaulinis karas ir sovietų okupacija šia kongregaciją išsklaidė. Tik Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę, saleziečiai vėl pradėjo dirbti ir mūsų šalyje“, — sakė S.Tamkevičius.

Pasitiktos relikvijos buvo nugabentos į Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką. Ten jau pulkai tikinčiųjų siekia prisiliesti prie relikvijų, pasimelsti.

Šv. J.Bosko relikvijos arkikatedroje bus iki rytojaus. Pirmadienį jos bus nugabentos į Kauno Kristaus Prisikėlimo, vėliau Palemono bažnyčias. Kovo 4 dieną pasieks Alytų. Relikvijų piligriminė kelionė po Lietuvą tęsis iki kovo 16 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.