Mugė padvelks viduramžiais

Kuo senovėje vilkėjo vilniečiai? Tai kitą savaitgalį sužinos Kaziuko mugės lankytojai, kurie Rotušės aikštėje galės pasižiūrėti į Vilniaus kolegijos studentų sukurtus kostiumus. Jų šiemet bus 25.

Šiųmečiai Kaziuko mugės kostiumai buvo pademonstruoti Rotušėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šiųmečiai Kaziuko mugės kostiumai buvo pademonstruoti Rotušėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 2, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:14 PM

Tamsios spalvos, platūs drabužiai. Tuo išsiskyrė vilniečių kostiumai, kurie buvo dėvimi viduramžiais. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kaziuko mugės rengėjas Vytenis Urba jau antrus metus ragina Vilniaus kolegijos studentus kurti stilizuotų viduramžių miestiečių drabužių kolekcijas.

Apetitas auga bevalgant. Pernykštei mugei studentai pasiuvo 9 kostiumus, o šiai – jau 25.

Anot kostiumus kūrusių studentų vadovės Gražinos Skripkienės, nors drabužiai stilizuoti, stengtasi išsaugoti kuo daugiau autentiškų detalių.

Miestiečio kostiumu apsivilko ir V.Urba. Anot jo, Europoje senoviniai drabužiai yra labai vertinami, nes tai atskiros tautos, o gal net visos žmonijos kultūros paveldas.

„Lankantis Europoje vykstančiuose panašiuose renginiuose kaip Kaziuko mugė senovinių drabužių kolekcijos padarė didelį įspūdį. Kilo idėja ir Vilniaus gyventojų džiaugsmui sukurti ką nors panašaus. Su šia idėja atvykau į Vilniaus kolegiją“, – pasakojo ilgametis Kaziuko mugės rengėjas.

Kostiumus pasiuvo Vilniaus kolegijos Aprangos gamybos katedros studentai. Šioje katedroje rengiami aprangos gamybos ir verslo bei įvaizdžio dizaino specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.