Nori pasijusti šuolininkais

Lietuvos sporto universiteto (LSU) baseine vakarais pradėjo driektis eilės prie tramplinų. Drąsuoliai mėgina tapti panašūs į šiame baseine sekmadieniais filmuojamos televizijos laidos „Šuolis“ dalyvius.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 2, 2014, 3:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:14 PM

Iki šių metų vasario LSU baseine vakarais būdavo galima plaukioti laisvai. Pradėjus filmuoti televizijos projektą „Šuolis“, baseino lankytojų srautas išaugo lyg ant mielių, o jų poreikiai pakito. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Iki tol plaukioję ir pirtyse kaitindavęsi žmonės pastaruoju metu vis dažniau ropščiasi ant bokštelių ir tramplinų. Vieniems smalsu tik akies krašteliu pažiūrėti, iš kokio aukščio į vandenį neria laidos „Šuolis“ dalyviai. Drąsesnieji patys mėgina šokti nuo pakylos.

LSU infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Žilvinas Stankevičius tikino, jog baseine lankytojų padaugėjo dvigubai.

„Antplūdį pajutome jau po pirmosios laidos. Tačiau netrūksta ir tokių žmonių, kurie ateina vien tam, kad pamatytų, kaip atrodo baseinas ir tramplinai, pajustų tai, ką stovėdami kelių metrų aukštyje pajunta projekto dalyviai. Keli lankytojai neslėpė, kad tikisi rasti kokių nors projekto dalyvių paliktų daiktų“, – tvirtino LSU atstovas.

Kad neįvyktų nelaimių, šokti nuo tramplino baseine budintys gelbėtojai įprastai leidžia tuomet, kai išsiskirsto plaukikai. Daugelis pradedančiųjų šuolininkų pirmąkart neria nuo vieno metro pakylos. Įveikę šią kliūtį ir įsidrąsinę žmonės stoja ant trijų metrų tramplino.

„Penkių ir septynių su puse metrų trampliną išbandyti ryžtasi retas. Niekada to nedarę žmonės gali susižeisti, ypač į vandenį krisdami ant galvos ar pilvo. Tačiau ir leidžiantis ant kojų net nuo trijų metrų tramplino svarbu išlaikyti jas suglaustas ir sukelti kuo mažiau purslų“, – aiškino sporto specialistas.

Laidos filmavimas pakeitė ir įprastą LSU baseino darbo ritmą. Nuo šiol lankytojai į jį neįleidžiami nuo penktadienio vakaro, kai prasideda projekto repeticijos. Baseinas plaukikams atidaromas po savaitgalio.

Filmavimo metu baseinas ir jo prieigos smarkiai pasikeičia – nuimami takelių plūdurai, atsiranda pakylos, ant kurių įsikuria žiūrovai, laidos dalyviai, komisija ir vedėjai.

Sienos išpuošiamos dekoracijomis, o visoje baseino erdvėje pristatoma gausybė filmavimo lempų ir kamerų. Drabužinės, auditorijos ir kitos aplinkinės patalpos tampa persirengimo bei grimo kambariais bei treniruočių salėmis.

Pirmadienį plaukioti atskubėję studentai ir lankytojai randa sutvarkytą baseiną, tačiau pajunta, kad vanduo būna šiek tiek šaltesnis nei įprastai.

„Laidos metu dėl lempų gausos oras smarkiai įšyla, todėl vandens temperatūra sumažinama nuo 28 iki 25 laipsnių pagal Celsijų. Per naktį ją pakelti keliais laipsniais sudėtinga. Ryte žmonės treniruojasi kiek vėsesniame vandenyje, o vakare jis būna toks pat, kaip visada“, – sakė Ž.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.