Valdininkė nieko nepešė

Rašinys apie savivaldybėje kilnojamas taureles supykdė Kontrolės ir audito tarnybos vyriausiąją specialistę 53 metų Viliją Sutkuvienę. Tačiau jos pastangos nubausti žurnalistus liko be rezultato.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-03-02 15:18, atnaujinta 2018-02-15 19:14

Darbe atsisakiusi pūsti į svaigalų matuoklį valdininkė apskundė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai (LŽLEK) ne tik „Laikinąją sostinę“, bet ir dar vieną dienraštį, televizijos žinių laidos kūrėjus. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Parašę apie Kontrolės ir audito tarnyboje įvykusį blaivumo patikrinimą korespondentai neva pažemino V.Sutkuvienės garbę ir orumą.

Ištyrusi skundą vasario mėnesį LŽLEK atmetė V.Sutkuvienės pretenzijas.

„Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas nebuvo pažeistas. Publikacijose ir žinių laidoje pateikta informacija yra aktuali visuomenei, žurnalistai turėjo pagrindo įtarti, kad savivaldybėje darbo metu puotaujama ir vartojamas alkoholis, tačiau neteigiama, kad V.Sutkuvienė girtavo.

Buvo svarstoma, kodėl ji nenorėjo pasitikrinti alkoholio matuokliu ir išsklaidyti abejones, bei kas gresia valstybės tarnautojui, jei bus nustatytas girtumo faktas“, – tvirtino LŽLEK pirmininkas Linas Slušnys.

Savivaldybės darbuotojai nepatiko, kad buvo paviešinta, jog 2013 metų birželio 6 dieną Kontrolės ir audito tarnybos valdininkų būrelis šventė šios tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Boriso gimtadienį. Netikėto patikrinimo metu rastas tortas ir kitos vaišės, gėlės.

V.Sutkuvienė ir jos 47 metų bendradarbė Diana Grabliauskienė atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, o trečia tarnybos specialistė, 47 metų Asta Veselkienė, pripūtė daugiau nei leistina norma (0,85 promilės).

V.Sutkuvienė pasitikrinti blaivumo į Kauno apskrities priklausomybės ligų centrą (PLC) atvyko tik praėjus 2–3 valandoms nuo kabinetuose surengtos šventės pradžios. D.Grabliauskienė pasirodė dar vėliau, apie 22 valandą. PLC centro gydytoja Violeta Savinova pažymėjo, kad moterys – visiškai blaivios.

Nuobaudų valdininkės V.Sutkuvienė ir D.Grabliauskienė išvengė. Pasirodo, nei Darbo kodekse, nei Valstybės tarnybos įstatyme nenurodyta, kad valdininkas darbo vietoje privalo sutikti tikrintis blaivumą, per kiek laiko jis turi nuvykti į gydymo įstaigą. Tai nebuvo apibrėžta ir Kauno savivaldybės vidaus taisyklėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.