Rusija „išsiaiškino“, kur Lietuvoje rengiami Maidano smogikai

Skandalingai pagarsėjęs Rusijos televizijos „Pirmasis kanalas“ paskelbė išsiaiškinęs, kur Lietuvoje buvo rengiami išsigalvoti kovotojai, surengę perversmą Ukrainoje. Pasirodo, smogikai buvo ruošiami Trakuose, vienoje kaimo turizmo sodyboje.

Šioje gatvėje, pasak Rusijos televizijos, buvo rengiami Maidano kovotojai.<br>Stop kadras
Šioje gatvėje, pasak Rusijos televizijos, buvo rengiami Maidano kovotojai.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 3, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:57 PM

„Mano Tėvo gatvė“ – tokį vaizdą savaitgalį išvydo Rusijos televizijos žiūrovai. Name, kuris yra gatvėje šiuo neįprastu pavadinimu, esą buvo ruošiami Maidano kovotojai. Kad reportažas būtų įtikinamesnis, žurnalistai parodė slapta nufilmuotą kaimo turizmo sodybos vadovą Andrių Dudavičių, kuris neleido Rusijos žurnalistams filmuoti tuo metu sodyboje vykusio seminaro.

Ši medžiaga buvo naudojama kaip iliustracija Rusijos Federacijos Tarybos pirmininko pavaduotojo Jurijaus Vorobjovo pareiškimo, kad, jo žiniomis, Maidano kovotojai buvo ruošiami Lietuvoje ir Lenkijoje.

Tiesa, paskelbdama „sensacingą“ medžiagą Rusijos televizija neslėpė, kad filmavimo grupė Trakuose lankėsi 2012 m. pradžioje, kai įvykiais Maidane net nekvepėjo.

Verslininkas Andrius Dudavičius portalui lrytas.lt prisiminė dviejų metų senumo istoriją, kai pas juos atvyko Rusijos žurnalistai ir paprašė nufilmuoti vieno renginio dalyvius.

„Mes neįsileidžiame pašalinių žmonių į privačius renginius, todėl jiems buvo atsakyta, tačiau rusai mane vis tiek filmavo slapčia“, – prisiminė A.Dudavičius.

Verslininkas tvirtino, kad įmonė saugo visų savo klientų privatumą, tačiau užtikrino, jog minėtas seminaras, į kurį prašėsi Rusijos žurnalistai, nebuvo susijęs su Ukraina.

„Į teismą nesikreipsime, nes nematome reikalo vaikščioti po teismus. Šį reportažą vertiname kaip gerą mūsų kaimo turizmo komplekso reklamą“, – sakė A. Dudavičius.

Tarp Trakų ir Rūdiškių esanti sodyba susideda iš kelių namų. Juose populiaru švęsti asmenines šventes, organizuoti verslo renginius, seminarus.

Lietuvius nustebinusi „Mano Tėvo gatvė“, kurioje esą buvo rengiami smogikai, sodybos komplekse iš tiesų egzistuoja.

„Kiek žinau, sodybos įkūrėjas vieną gatvę pavadino savo tėvo, o kitą savo motinos garbei“, – sakė verslininkas.

Primename, kad pernai kilo skandalas, kai „Pirmasis kanalas“ parodė reportažą, kuriame buvo teigiama, jog per Sausio 13-osios įvykius lietuviai patys šaudė į savus. Už šią šmeižikišką informaciją buvo laikinai ribojama kai kurių šio kanalo laidų transliacija Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.