J.Olekas: „Jokio kovotojų ruošimo Lietuvoje nebuvo“

Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas neigia Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalbas, kad perversmą Ukrainoje suorganizavo kovotojai, parengti Lietuvoje ir Lenkijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-03-04 14:05, atnaujinta 2018-02-15 17:52

„Aš jau esu sakęs, kad mes gydėme buvusio Ukrainos režimo įsakytų snaiperių sužeistus civilius žmones. Jokio kovotojų ruošimo Lietuvoje nevyko. Tai yra jų (Rusijos – red.) išsigalvojimas ir bandymas pridengti savo veiksmus“, - portalui lrytas.lt sakė ministras J.Olekas.

Tai, kad Lietuvoje buvo ruošiami kovotojai vakar paneigė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Lietuvos politikai tokius kaltinimus vertina kaip Rusijos propagandos prasimanymus.

Antradienį V.Putinas pareiškė, kad kol kas nėra reikalo įvesti ginkluotųjų pajėgų į Ukrainos teritoriją, tačiau tai gali būti padaryta esant reikalui. Po to Rusijos vadovas sulaukė klausimo, kas yra tie asmenys su rusiškomis uniformomis.

„Tai yra Krymo savigynos būriai. Kijeve siautėjo tie asmenys, kuriuos ruošė Lietuvoje, Lenkijoje“, - sakė jis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nesantaiką kurstančiu šmeižtu pavadino Rusijos prezidento Vladimiro Putino kaltinimus Lietuvai ir Lenkijai, esą jos rengė kovotojus Kijeve, rašo BNS.

„V.Putino kaltinimai Lietuvai yra pagrindo neturinčios insinuacijos, kuriomis siekiama pateisinti agresiją ir paskatinti neapykantą prieš lietuvius Rusijoje“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.