Milijonas iš mūsų kišenės už senolės slaugą

Šį vakarą „Patriotuose“ – neregėta korupcija vienoje didžiausių sostinės ligoninių. Devyneri vienos VIP senolės gydymo ir slaugos metai mokesčių mokėtojams jau atsėjo kone milijoną litų. Kas ji ir kuo nusipelnė Lietuvai?

Devyneri vienos VIP senolės gydymo ir slaugos metai mokesčių mokėtojams jau atsėjo kone milijoną litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Devyneri vienos VIP senolės gydymo ir slaugos metai mokesčių mokėtojams jau atsėjo kone milijoną litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:04 PM

Oficialiai beviltiškai sergantis senyvas žmogus mūsų valstybėje yra artimųjų galvos skausmas. Už tokio ligonio slaugą specialioje ligoninėje artimieji kas mėnesį sumoka apie 4 tūkstančius litų. Negalintieji mokėti tokių didelių sumų ligonį karšina namuose.

„Tai yra pragaras. Juk dauguma tokių ligonių reikalauja šimtaprocentės slaugos visą parą. 64 proc. savo artimąjį slaugančių žmonių suserga depresija. Kiti prasigeria“, – apie tai, ką išgyvena ligonio artimieji, pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Rūta Vanagaitė.

Tačiau Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Neurologijos skyriaus vadovas Augenijus Vilimas tokius beviltiškus ligonius įkurdina vienvietėse palatose. O už jų pragyvenimą ir aukščiausio lygio slaugą sumoka Valstybinės ligonių kasos. Tiesa, tokia prabangi senatvė skirta tik išrinktiesiems.

„Patriotai“ atskleidė, kad viena du insultus patyrusi 81 metų senolė čia karšinama net devynerius metus. Oficialiai jis paguli tris mėnesius, tada vienai dienai formaliai išrašoma ir vėl trims keturiems mėnesiams paguldoma. Trumpai tariant, Neurologijos skyriuje veikia nelegalūs senelių namai kitų ligonių, kuriems žūtbūt reikalingas gydymas, sąskaita. Tai, kad ši ligoninė oficialiai neteikia slaugos paslaugų, patvirtino ir direktoriaus pavaduotoja. Moteris negalėjo patikėti, kad Neurologijos skyriuje viena senolė guli nuo 2005 metų. Šis įtartinas atvejis sudomino ir Valstybinių ligonių kasų atstovus. Jie pažadėjo ištirti galimai neteisėtą pinigų pasisavinimo atvejį.

Per pažintis ar už kyšius senelius savo skyriuje apgyvendinantis Augenijus Vilimas, pamatęs TV kameras, ėmė bėgti painiais ligoninės koridoriais, kol pasislėpė operacinėje. Ligoninės direktorius Algimantas Pamerneckas taip pat rodė aroganciją ir ignoravo žurnalistus. Kaip pasiteisins ligoninėje sutikta VIP senolės dukra? Ką į kameras meluos ją gydanti gydytoja? Ir kiek tiksliai valstybei kainuoja vieno ligonio gydymas respublikinėje ligoninėje? – visa tai jau šį vakarą 21 val. „Patriotuose“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.