Panevėžiečiai pradėjo ukrainiečių palaikymo akciją

Panevėžyje visą savaitę, iki Kovo 11-osios – Lietuvos nepriklausomybės dienos, bus renkami Ukrainą ir jos piliečius palaikančių žmonių parašai. Vėliau jie bus perduoti Ukrainos ambasadai Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 4, 2014, 3:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:44 PM

Antradienio vidurdienį pradėta pilietinė akcija iškart sulaukė didelio panevėžiečių dėmesio. Vien per pirmas dvi valandas prie Panevėžio miesto savivaldybės po kreipimųsi į ukrainiečius pasirašė apie 200 žmonių. Palaikyti neramumų krečiamos Ukrainos žmones panoro patys įvairiausi žmonės – nuo moksleivių ir studentų iki pensininkų.

Panevėžiečių parašai renkami po štai tokiu tekstu:

„Pasaulis su siaubu stebi Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Prieš 23 metus kaimyninė valstybė taip pat bandė sudaužyti, tankais pervažiuoti iškovotą Lietuvos Laisvę ir Nepriklausomybę, todėl padėtis Ukrainoje mums, Lietuvos piliečiams, yra itin suprantama.

Tikėdami, kad pasaulio valstybės, organizacijos, Lietuvos aukščiausia valdžia ir diplomatai padarys viską, kad Rusijos vykdomas Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas būtų sustabdytas, reiškiame paramą Ukrainos žmonėms. Mes, Lietuvos Respublikos Panevėžio miesto gyventojai, esame už jūsų Laisvės siekį, norą tvarkyti savo šalį savarankiškai ir nepriklausomai, jūsų teisę apsispręsti dėl savo ateities.“

Visą savaitę parašai bus renkami prie Panevėžio miesto savivaldybės pastato, įvairiose įmonėse, įstaigose, organizacijose bei prekybos centruose.

„Jau pakvietėme prisidėti ir visas Lietuvos savivaldybes prie šios akcijos ir organizuoti parašų rinkimą savo miestuose ir rajonuose. Tikimės, kad mūsų parama prisidės prie taikos palaikymo Europoje. Nors mūsų parašai juridiškai nieko nereiškia, bet prisiminkime Lietuvos tragiškus 1991-ųjų sausio įvykius, kada bet koks moralinis kitų pasaulio šalių paprastų žmonių palaikymas mums buvo aukso vertės“, – sakė vienas pirmųjų po Nepriklausomą Ukrainą palaikančiu tekstu pasirašęs Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.