Pasienio su Rusija miestelių gyventojai: „Tylu, bet neramu“

Rusijos ir Lietuvos pasienio miesteliuose žmonės kasdien aptarinėja žinias apie įvykius Ukrainoje bei Rusijoje. Kybartų (Vilkaviškio r.) bei Kudirkos Naumiesčio (Šakių r.) gyventojai prisipažino, kad jiems žiniasklaidos pranešimai kelia nerimą. Jis padidėjo pastarosiomis dienomis, kai buvo paskelbta, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos viename karinių poligonų netoli Lietuvos rengia pratybas.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 4, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:32 PM

Lrytas.lt pasiekė kalbos, kad kai kurie Lietuvos gyventojai nebegali prisiskambinti giminaičiams į Kaliningrado sritį, kad kilometras iki Lietuvos sienos Rusija išrikiavo karinę techniką.

Antradienį lrytas.lt kalbinti Kybartų ir Kudirkos Naumiesčio gyventojai teigė nematę ir negirdėję nieko įtartina.

„Niekas čia nei vakar, nei šiąnakt nešaudė. Pernai jums reikėjo atvažiuoti, kai rusai savo poligone naikino sprogmenis. Tuomet ir žemė, ir mūsų namai drebėjo, skilinėjo langų stiklai“, – piktokai kalbėjo Kudirkos Naumiesčio pakraštyje gyvenanti pensininkė.

Prieš dvejus metus iš Kutuzovo poligono (Kaliningrado sritis) sklindančios sprogimų bangos Kudirkos Naumiesčio gyventojams pridarė nepatogumų ir žalos.

Kita miestelio gyventoja neslėpė nerimaujanti dėl per televiziją išgirstų naujienų apie įvykius Ukrainoje bei Rusijoje: „Vakar vakare pasigirdo lyg lėktuvo gausmas. Net sustingau, nes buvau ką tik žinių pasiklausiusi.“

Kybartų pasienio poste lrytas.lt užkalbintas pensininkas, nuolat važinėjantis į Rusiją pigesnių degalų, sakė girdėjęs apie Rusijos kariuomenės manevrus, tačiau tai neatbaidė vykti pigaus dyzelino.

„Paklausiau žinių apie tuos manevrus, bet vis tiek važiavau į Rusiją. Galvojau, kad tik neuždarytų. Aš netoli važiuoju – tik iki rusų degalinės prie plento ir atgal. Toliau neleidžia – reikia specialaus leidimo. Ar nebaugu? Ar toje, ar šitoje pusėje kojas užversiu, koks skirtumas?“ – juokėsi garbaus amžiaus kybartiškis.

Neįprasto karinių pajėgų judėjimo Rusijos ir Lietuvos pasienio pusėje sakė nepastebėjęs ir tolimųjų reisų vairuotojas Sergejus, ką tik įvažiavęs į Lietuvos teritoriją iš Kaliningrado srities.

Kybartų užkardos pasieniečiai teigė, kad Lietuvos pusėje šiomis dienomis nėra automobilių eilių.

Ilgoka krovininių automobilių eilė, gerai matoma iš Kybartų posto, antradienį driekėsi Rusijos pusėje.

Lietuvos pasieniečiai sakė, kad esant reikalui jie bendrauja su kolegomis Rusijos pusėje be jokių problemų.

Pigesnių degalų į Kaliningrado sritį važinėjantys kybartiškiai tikino nesutinkantys priešiškai lietuvių atžvilgiu nusiteikusių rusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.