Teismas Venckų skyrybų bylą išnagrinėjo per dieną

Kauno apylinkės teismas antradienio rytą atvertė buvusios teisėjos Neringos Venckienės ir jos vyro advokato Aido Venckaus skyrybų bylą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 4, 2014, 8:03 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:07 PM

Užsienyje nuo teisėsaugos besislapstančiai N.Venckienei teisme atstovauja jos pusseserė advokatė Sonata Žukauskienė.

Besiskirianti pora pageidavo, kad bylos posėdžiai Kaune būtų uždari.

A.Venckui skyrybų byloje atstovauja advokatas Raimondas Lignugaris, dirbantis toje pačioje advokatų kontoroje.

Į posėdį neatvyko ne tik N.Venckienė, bet ir A.Venckus, skyrybų reikalus patikėję savo advokatams.

„Viskas, byla išnagrinėta. Sprendimą teismas skelbs trečiadienio rytą“, – po 10 minučių išėjusi iš posėdžių salės žurnalistams pareiškė S.Žukauskienė.

Teisėsaugos ieškoma N.Venckienė su S.Žukauskiene atstovavimo teisme sutartį sudarė per atstumą. Bėglė ją pasirašė būdama užsienyje, o jos pusseserė – Lietuvoje.

„Aš turiu sutarties originalą, kuris tiko teismui“, – tvirtino S.Žukauskienė.

Paklausta, kokiu būdu buvo pasirašyta sutartis, advokatė atkirto: „Čia jau mano asmeninis reikalas.“

Gali būti, kad atstovavimo sutartį su N.Venckienės parašu S.Žukauskienei perdavė jos paprašytas asmuo, atvykęs į Lietuvą. Kitas būdas – parašas ant sutarties padėtas, nuskenuotas ir atsiųstas elektroniniu paštu.

S.Žukauskienė patvirtino, kad N.Venckienės vaikas liks gyventi su motina, jos pusseserė po skyrybų pasiliks savo dabartinę pavardę.

Anot bylą nagrinėjančios teisėjos Vidutės Liubševičiūtės, civilinę skyrybų bylą galima svarstyti teisme ir tokiais atvejais, kai žmogus yra ieškomas teisėsaugos institucijų.

Sutartyje dėl atstovavimo klientas neprivalo nurodyti savo adreso. Byloje jis gali nedalyvauti nepateikęs dėl to atskiro prašymo.

„Jei skyrybų procesas vyksta taikiai, pora susitaria, pas ką augs vaikas, vaiko gyvenamoji vieta nustatoma tėvo ir motinos sutarimu, teismas to nesprendžia“, – portalui lrytas.lt pasakojo V.Liubševičiūtė.

N.Venckienė ir A.Venckus be pykčių pasidalino turtą.

Nuosavą namą Garliavoje, Klonio gatvėje, buvusi teisėja A.Venckui perleido prieš pasprukdama į užsienį, kai skyrybų procesas dar net nebuvo prasidėjęs.

A.Venckui atiteko 18 arų žemės sklypas ir jame esantis dviejų aukštų 217 kvadratinių metrų ploto gyvenamasis namas, kuriame įrengti penki kambariai.

Taip pat A.Venckus tapo sklype esančio 34 kvadratinių metrų ploto garažo ir 32 kvadratinių metrų ploto ūkinio pastato vieninteliu savininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.