A.Butkevičius pažadų pažėrė jau eurais

Nors valdančiojoje koalicijoje aistros dėl minimalios algos kėlimo spėjo atvėsti, jas atgaivinti mėgina pats premjeras Algirdas Butkevičius, rašo „Lietuvos rytas“.

A.Butkevičius svarstė, kokia kitais metais bus minimali alga.<br>E.Petkutės nuotr.
A.Butkevičius svarstė, kokia kitais metais bus minimali alga.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Mar 5, 2014, 6:58 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:23 PM

Vyriausybės vadovas netikėtai prabilo apie minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) didinimą ir tai padarė taip, tarsi tyčia norėtų paerzinti ir koalicijos partnerius, ir jų rinkėjus.

Šiomis dienomis lankęsis Klaipėdoje, kur vėl apžiūrėjo statomą Suskystintųjų gamtinių dujų terminalą, A.Butkevičius apsilankė ir jo vadovaujamos Socialdemokratų partijos skyriuje.

Partijos bičiuliams politikas pranešė, kad jei dabartinės finansinės tendencijos liks tokios pat, Vyriausybė planuoja padidinti MMA iki 300 eurų.

Būtent nuo šios žinios socialdemokratai pradėjo oficialų pranešimą apie A.Butkevičiaus vizitą Klaipėdos skyriuje. Be to, partija viešai pranešė, kad tai paslaptis, kurią premjeras pirmiesiems patikėjo būtent bendražygiams.

Pavertus 300 eurų litais pagal dabartinį oficialų kursą, minimali alga siektų maždaug 1035, taigi būtų 35 litais didesnė nei dabartinė.

Šaltiniai Vyriausybėje „Lietuvos rytui“ šią paslaptį komentavo gana ironiškai ir siūlė į tai nežiūrėti rimtai. Esą idėją dėl MMA premjerui pasiūlė finansų ministras Rimantas Šadžius, kurio nuomone, tai padėtų švelninti euro įvedimo nuo kitų metų sausio 1-osios baimę.

„Dabartinė minimali alga, paversta eurais, būtų maždaug 289. Juk 300 geriau atrodo, ar ne? Be to, tai didesnis procentas nei infliacija, tad gal iš tiesų žmonėms šiek tiek padėtų.

Tačiau bet kokiu atveju tai pirmiausia viešieji ryšiai, savotiškas padėties zondavimas“, – „Lietuvos rytui“ teigė kai kurie Vyriausybės pareigūnai.

Tačiau toks zondavimas gali sukelti koalicijos partnerių, ypač „darbiečių“, pyktį.

Mat Darbo partija, neseniai spaudusi socialdemokratus kelti MMA iki per rinkimus žadėtų 1509 litų, šių savo užmojų dar neatsisakė.

Netgi po to, kai A.Butkevičius skelbė sutaręs su partneriais, kad staigaus atlyginimo didinimo artimiausiu metu nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.