Banditai – tremtyje. Sveiki atvykę!

Turizmo departamento vadovei R.Balnienei praėjusieji metai buvo sėkmingi – niekas iš rankinės neištraukė piniginės, nenugvelbė telefono ir tamsiame skersgatvyje nepastojo kelio.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 5, 2014, 6:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:27 PM

Kitaip ši valdininkė netvirtintų, kad visi nusikaltėliai jau emigravo ir Lietuvoje visiškai saugu. Ir girdamasi savo ir visos šalies sėkme moteris kalba ne kokioje nors privačioje užstalėje.

Apie pasprukusius banditus R.Balnienė kalba viešai, pristatydama Lietuvą užsieniečiams.

Angliškai pasakodama apie augančią turizmo šalį, direktorė nepamiršta paminėti, kad iš jos išvažiavo daugybė žmonių, tarp jų ir nusikaltėliai.

Bet kaip čia yra? Antai dar pernai oficialus Vilniaus miesto gidas – leidinys turistams „Vilnius In Your Pocket“ rašė, kad Lietuvoje siautėja nusikaltėliai, patariama saugoti automobilius ir mobiliuosius telefonus.

Be to, Vilniuje svečių esą laukia baisus klientų aptarnavimas, valstybės tarnautojai gali būti nepaprastai abejingi arba net šiurkštūs, restoranų lankytojai neturėtų nustebti nesulaukę akių kontakto, o jo sulaukę – pamatyti nepagarbos kupiną žvilgsnį.

Brošiūroje turistai buvo perspėjami dėl neatsargaus taksistų vairavimo, vilkimosi paskui kitus automobilius, eismo juostų kirtimo ir pavojingų lenkimo manevrų.

Leidinys baugino, kad surasti policininką, kai jo reikia, yra tas pat, kas ieškoti adatos šieno kupetoje.

Bet Turizmo departamento direktorė vis tiek kviečia turistus Lietuvoje tyrinėti naktinį gyvenimą. O kas, jei naivus britas ar ispanas ja patikės ir neapšviestoje gatvėje gaus į akį?

R.Balnienė nelaimėliui turbūt pareikš: „Atvažiavote ir dar savų banditų atsivežėte. Juk pas mus savų nusikaltėlių jau nėra.“ Kažkur seniai seniai tai girdėta?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.