Parlamentarai kviečia prokurorus dėl įtarimų N.Cooperiui

Seimo komitetas prokurorų prašys

Seimo komitetas prokurorų prašys informacijos apie įtarimus žlugusio „Snoro“ banko bankroto administratoriui Neilui Cooperiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimo komitetas prokurorų prašys informacijos apie įtarimus žlugusio „Snoro“ banko bankroto administratoriui Neilui Cooperiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-05 16:17, atnaujinta 2018-02-15 16:46

„Turime prokuratūros atsakymus į mūsų iškeltus klausimus. Visai neseniai parašė, kad jokių įtariamųjų nėra, jokių kaltinamųjų nėra. Po to, gal savaitei praėjus, girdime, kad yra pareikšti įtarimai Cooperiui. Sutarėme, kad turėtume išklausyti prokurorų“, - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas.

„Tvarkietis“ Andrius Mazuronis yra paprašęs komiteto ištirti, ar buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė galėjo daryti įtakos N.Cooperio veiksmams, iškviesti jį, I.Degutienę ir jos sūnų Gediminą Degutį pasiaiškinti, ar buvo duoti melagingi parodymai Seimo laikinajai tyrimo komisijai, tyrusiai „Snoro“ nacionalizavimą, ar buvo daromas politikų spaudimas administratoriui.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir N.Cooperį įtaria galimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas, dėl kurių padaryta žala viršija 1,2 mln. litų.

Įtariama, kad viena jų susijusi su G.Degučio įmone „Novotersa“, kurios dalį paskolos 2012 metų sausio 6 dieną padengė „Snoras“, iš įmonės specialiosios sąskaitos pervesdamas 645,803 tūkst. litų - apie 300 tūkst. litų daugiau nei draudžiama indėlio suma (345 tūkst. litų) ir tokiu būdu pažeisdamas įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.