Rusai cituoja V.Gedvilo žodžius: „Turim du tankus ir lėktuvą“

Prezidentės pareiškimas apie galimas Darbo partijos vadovybės sąsajas su Kremliumi įsiutino šios politinės jėgos atstovus, tačiau kai kurie jos nariai pastaruoju metu viešai pakalbėjo taip, tarsi mėgintų patys patvirtinti Dalios Grybauskaitės įžvalgas.

Buvusio Seimo vadovo pareiškimai sumenkino Lietuvos kariuomenę.<br>T. Bauro nuotr.
Buvusio Seimo vadovo pareiškimai sumenkino Lietuvos kariuomenę.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 5, 2014, 8:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:35 PM

Antai buvusio Seimo pirmininko, Darbo partijos kandidato į Europos Parlamentą Vydo Gedvilo pareiškimai Rusijos žiniasklaidai apie Lietuvos karinį pajėgumą nustebino gynybos ekspertus. Tuo tarpu Darbo partijos dvasinis vadovas Viktoras Uspaskichas pasisakė dar griežčiau.

Praleido progą patylėti

Kremliaus portalas „Regnum", nuolat dergiantis mūsų šalį, citavo V.Gedvilo interviu radijui „Laisvoji banga", kad Lietuva turėtų didinti finansavimą gynybai, tačiau tuoj pat sumenkino šalies kariuomenės įvaizdį.

„Turim du tankus ir vieną lėktuvą. Ir tai neaišku, ar jie veikiantys“, – pripažino buvęs Seimo vadovas.

Pasak portalą lrytas.lt konsultavusių gynybos ekspertų, iš tiesų Lietuvos kariuomenė neturi nė vieno tanko, nes šalies gynyba yra paremta prieštankine ginkluote. Lietuvos oro pajėgos turi vieną mokomąjį lėktuvą, o šalies oro erdvę dabar saugo keturi JAV naikintuvai.

Vydas Gedvilas vėl pasižymėjo išmone. Gerai, kad pritaria finansavimo didinimui gynybai, bet sakyti šitokias nesąmones apie Lietuvos kariuomenę Kremliaus portalui „Regnum"  tokiu metu visiškai neatsakinga. Nebent visa tai - eilinė dezinformacija“, – trečiadienį pareiškė buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Įdomus sutapimas - V.Gedvilas ir dabartinė Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė buvo vieni iš grupės Seimo narių, kurie abejojo ar Lietuvoje gali būti NATO bazės. Dėl to buvo kreiptasi netgi į Konstitucinį Teismą. Šis tokius nuogąstavimus atmetė.

Trečiadienį prezidentė  apsilankė Zoknių karinių oro pajėgų aviacijos bazėje, kur šiuo metu dislokuoti JAV naikintuvai, ir pareiškė, kad Darbo partijos vadovai yra susiję su Maskva, todėl nebus kviečiami į Valstybės gynimo tarybos posėdžius. 

Diktatūrinė politinė organizacija

Tuo tarpu Darbo partijos idėjinis lyderis Viktoras Uspaskichas Rusijos žiniasklaidai pareiškė, kad Lietuvą valdo D.Grybauskaitės ir konservatorių diktatūra.

 Rusijos portalui RuBaltic V.Uspaskichas teigė, kad prezidentė ir pagrindinė šalies opozicinė partija uzurpavo visą politinį lauką, todėl jai artėjančiuose rinkimuose neatsiras rimtų konkurentų.

„Lietuvoje jau veikia politinė konjunktūra – aišku, kam dirba didžioji dalis žiniasklaidos, valdininkų armija ir kiti. Šiuose prezidento rinkimuose sunku bus pasiekti kokį nors rezultatą. Dėl to nebuvo norinčių dalyvauti“, - aiškino V.Uspaskichas.

Pasak Darbo partijos idėjinio lyderio, konservatoriai yra diktatūrinė politinė organizacija, kuri nepripažįsta kitos nuomonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.