Teismas pripažino K.Ramoną kaltu

K.Ramonas kartojo, kad nenori būti „atpirkimo ožiu“. 

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:50 PM

„Teismas nusprendė K.Ramoną pripažinti kaltu, padarius nusikalstamą veiką (...) ir paskirti jam 200 MGL, tai yra 26 tūkst. litų baudą“, - trečiadienį paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius. 

Teismas neskyrė laisvės atėmimo bausmės, nes K.Ramonas už apysunkį nusikaltimą teisiamas pirmą kartą. 

Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.   

„Skųsti tai būtinai skųsiu“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė buvęs Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorius K.Ramonas. 

K.Ramonas kartojo, kad nenori būti „atpirkimo ožiu“. 

„Aš manau, kad čia buvo suorganizuotas visas šitas dalykas dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, reikėjo manim atsikratyti, kadangi jie puikiai žinojo, kad aš niekada nesutiksiu su tokiu bankų išsprendimo būdu, o patys nė vienas neturėjo patirties ir visus pašalino. Antras dalykas, reikėjo įbauginti mano kolegas iš Lietuvos banko, parodyti, kad tas, kas turi savo nuomonę ir bando ją ginti, bus ištrenktas iš darbo. Šiai dienai Lietuvos banke nebėra nė vieno buvusio direktoriaus nei jų pavaduotojų, visi surinkti nauji žmonės. Na ir trečias dalykas, kai kam nepatiko iš aukščiausių valdžios pareigūnų, kad aš nesugebėjau užtildyti pono Valatkos (Rimvydo Valatkos. - Red.) ir „Lietuvos ryto“, - kalbėjo K.Ramonas. 

„Kas lemia pas mus teisėsaugos darbą, kas lemia paskyrimus, kas dabar lemia ir Lietuvos banko veiklą. (...) Aš girdėjau apie Prezidentūrą, o aš su prezidente nesu šnekėjęs, kai ji tapo prezidente. Prieš tai man teko bendrauti, kai ji buvo ministrė“, paklaustas, kam tai galėjo nepatikti, kalbėjo K.Ramonas. 

K.Ramonas buvo kaltinamas, kad ilgą laiką sąmoningai bankui „Snoras“ leido nuo LB vadovybės nuslėpti informaciją apie turtą, esantį Šveicarijos bankuose, - dėl tokių tyčinių jo veiksmų nebuvo laiku nustatyta „Snoro“ finansinė padėtis, taip pat tuo, kad buvo reali grėsmė, jog bankas negalės atsiskaityti su indėlininkais ir kitais kreditoriais. 

Anot prokurorų, tokiais veiksmais K.Ramonas diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, padarė didelę žalą Lietuvos banko institucijai ir valstybei. 

Praėjusių metų liepą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nutarė, kad K.Ramonas iš pareigų atleistas teisėtai. Po šio sprendimo jis viešai žadėjo kreiptis į Strasbūro teismą. 

Visuose teismuose bylos dėl K.Ramono atleidimo ir dėl su banku „Snoras“ susijusių kaltinimų buvo nagrinėjamos uždaruose posėdžiuose. 

K.Ramonas iš pareigų atleistas 2011 metų lapkričio pabaigoje. Bankų priežiūrai K.Ramonas vadovavo 15 metų - nuo1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų - nuo 1992-ųjų gruodžio. 

Lietuvos Vyriausybė „Snoro“ banką nacionalizavo 2011 metų lapkričio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.