A.Butkevičius Rusijos melą demaskavo pagal sniegą

Premjeras Algirdas Butkevičius nerimauja, ar Lietuvos parama naujai Ukrainos valdžiai nepablogins santykių su Rusija, kaip toliau klostysis derybos su „Gazprom“ dėl dujų kainų.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 6, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

„Labai geras klausimas. Apie tai aš irgi pastaruoju metu pamąstau“, – pripažino premjeras ketvirtadienį „Žinių radijo“ paklaustas, kaip krizė Ukrainoje paveiks Rusijos ir Lietuvos santykius.

Jis tikino, kad derybos su „Gazprom“ tęsiasi, mūsų ekspertai dirba savo darbą, vertina pasiūlymus. Kaip pasikeis Lietuvos ir Rusijos santykiai, ar tai turės įtakos deryboms dėl dujų kainos, pasak A.Butkevičiaus, paaiškės vėliau.

„Laikas parodys“, – aiškino Socialdemokratų partijos lyderis.

Jis taip pat paneigė Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, kad Lietuvoje buvo ruošiami Maidano kovotojai.

„Aš galiu pasakyti, kad tai melas. Tai yra netiesa. Jei jūs pasižiūrėsite tą siužetą, kuriame buvo rodoma Lietuva, ten matysis, kad aplink tuos namelius yra labai daug sniego, bet šiais metais pas mus sniego buvo labai mažai“, – tvirtino A.Butkevičius vertindamas prieš porą metų Lietuvoje nufilmuotus ir Maskvos propagandai panaudotus televizijos kadrus.

Premjeras tikino, kad Lietuva nėra ta šalis, kuri rengtų kovotojus kitoms valstybėms. Pasak A.Butkevičiaus, Lietuva pasirengusi padėti Ukrainai net ir finansiškai, jei ši šalis to paprašys.

Jau rašėme, kad skandalingai pagarsėjęs Rusijos televizijos „Pirmasis kanalas“ paskelbė išsiaiškinęs, kur Lietuvoje buvo rengiami išsigalvoti kovotojai, surengę perversmą Ukrainoje. Pasirodo, smogikai buvo ruošiami Trakuose, vienoje kaimo turizmo sodyboje.

„Mano Tėvo gatvė“ – tokį vaizdą savaitgalį išvydo Rusijos televizijos žiūrovai. Name, kuris yra gatvėje šiuo neįprastu pavadinimu, esą buvo rengiami Maidano kovotojai. Kad reportažas būtų įtikinamesnis, žurnalistai parodė slapta nufilmuotą kaimo turizmo sodybos vadovą, kuris neleido Rusijos žurnalistams filmuoti tuo metu sodyboje vykusio seminaro.

Ši medžiaga buvo naudojama kaip iliustracija Rusijos Federacijos Tarybos pirmininko pavaduotojo Jurijaus Vorobjovo pareiškimo, kad, jo žiniomis, Maidano kovotojai buvo rengiami Lietuvoje ir Lenkijoje.

Tiesa, paskelbdama „sensacingą“ medžiagą Rusijos televizija neslėpė, kad filmavimo grupė Trakuose lankėsi 2012 m. pradžioje, kai įvykiais Maidane net nekvepėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.