Ministras J.Olekas posėdžiavo vienas?

Iš viešnagės Japonijoje grįžęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ėmė elgtis neįprastai. Ketvirtadienį jis paskelbė dalyvausiąs išvažiuojamame Vyriausybės posėdyje Kauno rajone, kuriame greičiausiai turėjo pasijusti itin vienišas.

J.Oleko patarėja pripažino, kad ministras dalyvavo Vyriausybės renginiuose Kauno rajone.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Oleko patarėja pripažino, kad ministras dalyvavo Vyriausybės renginiuose Kauno rajone.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-03-06 19:16, atnaujinta 2018-02-15 15:51

Ministro ketvirtadienio darbotvarkėje buvo numatyta, kad jau nuo aštuntos valandos ryto jis dalyvaus ministrų kabineto posėdyje Kauno rajone.

Įdomu tai, kad jokio panašaus punkto nebuvo ne tik kitų Vyriausybės narių, bet ir jai vadovaujančio socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus darbotvarkėje.

Premjeras ketvirtadienio rytą kalbėjo per radiją, vėliau dalyvavo forume apie Lietuvos ekonomiką, iš jo vyko į Lietuvos mokslų akademiją, kur buvo teikiamos Lietuvos mokslo premijos.

Kaip skelbiama premjero darbotvarkėje, iš šios ceremonijos Vyriausybės vadovas turėjo išvykti į Kauno rajoną – 16 val. A.Butkevičius jau turėjo lankytis Mastaičiuose.

Tiesa, tuo metu, kai premjeras lankėsi Kauno rajone, Krašto apsaugos ministerijos vadovo J.Oleko ir pėdos jau buvo ataušusios. Mat 14 val. jis jau turėjo lankytis Kelmėje.

Kitų ministrų darbotvarkėje ketvirtadienį irgi nebuvo nė menkiausių užuominų apie išvažiuojamąjį posėdį Kauno rajone.

Antai aplinkos ministras Valentinas Mazuronis rytą pasitaręs su pavaduotojais ir ministerijos kancleriu, išvyko į Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamą diskusiją, o sugrįžęs posėdžiavo ministerijos kolegijoje. Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas po pasitarimo ministerijoje išvyko į Tauragę, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė Vilniuje dalyvavo konferencijoje apie pramonės politiką ir konkurencingumo strategiją. Joje apsilankė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Tuo metu švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis toliau lankosi Amerikoje, ūkio ministras Evaldas Gustas yra išėjęs atostogų, o Žemės ūkio, Kultūros, Energetikos bei Teisingumo ministerijų vadovų ketvirtadienio darbotvarkės buvo tuščios.

Kauno rajone ketvirtadienį galėjo nebent susidurti J.Oleko ir jo partijos bičiulio Vytenio Andriukaičio keliai. Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo darbotvarkėje irgi buvo numatyta išvyka į Kauno rajoną, tiesa, apie jokį Vyriausybės išvažiuojamąjį posėdį nekalbama.

Galbūt socialdemokratų ministrai į Kauno rajoną patraukė agituoti už savo kandidatus į Europos Parlamentą? Vyriausybės atstovai tokią prielaidą neigė aiškindami esą ministrams buvo numatytos atskiros programos pagal jų kuruojamas sritis, tačiau jų išvykos esą nesusijusios nei su partijos reikalais, nei su artėjančiais rinkimais.

J.Oleko patarėja pripažino, kad ministras dalyvavo Vyriausybės renginiuose Kauno rajone, bet tai vis dėlto nebuvo išvažiuojamasis Vyriausybės posėdis. Jis negalėjo pasakyti, kas be J.Oleko iš Vyriausybės narių jame dar dalyvavo.

„Kiek žinau, ministras dalyvavo savivaldybėje vykusiame rengi nyje, kur buvo pristatyti strateginiai savivaldybių 2014-2020 metų planai ir įgyvendintų projektų apžvalga“, – portalui sakė Vaidotas Linkus.

Ministras J.Olekas atsiprašė dėl klaidingos savo darbotvarkės. Jis tvirtino, kad tai buvo Vyriausybės narių išvyka Kauno rajono mero kvietimu.

„Šįkart važiavome su ministru V.Andriukaičiu, kitais kartais vyksta kiti. Bet važiavome ne agituoti“, – tikino į Europos Parlamentą kandidatuojantis ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.