Premjeras laukia žinių, ar „darbiečiai“ priklausomi nuo Maskvos

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius negirdėjo, kad Darbo partijos vadovai būtų priklausomi nuo Maskvos. Jis tikisi, kad informacija apie tai artimiausiu metu bus pateikta.

A.Butkevičius neatmeta galimybės, kad triukšmas kilo dėl artėjančių rinkimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Butkevičius neatmeta galimybės, kad triukšmas kilo dėl artėjančių rinkimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 6, 2014, 8:11 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

Primename, kad trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė turinti žinių apie „darbiečių“ sąsajas su Maskva, todėl Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė bei kiti Darbo partijos nariai, užimantys įtakingas pozicijas, nebus kviečiami į posėdžius, susijusius su nacionaliniu saugumu.

„Aš neturiu tokios informacijos. Neturėdamas informacijos negaliu nieko komentuoti tokiu dalykų. Aš manau, jei mesti tokie kaltinimai, tikiuosi, jie bus pateikti“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė ministras pirmininkas.

A.Butkevičius leido suprasti nenorintis veltis į D.Grybauskaitės ir L.Graužinienės žodžių karą. Jis nekomentuos jų pasisakymų.

„Jeigu yra tokia informacija, ji turi būti žinoma“, - reziumavo Vyriausybės vadovas.

Jis nemano, kad dėl to reikia kurti komisiją Seime, nes tokiu atveju šis procesas labai užsitęs. Tai, anot A.Butkevičius, turėtų būti atskleista anksčiau. Jis mano, kad tokia informacija nedaro garbės Lietuvai.

„Tokia informacija labai greitai skleidžiama, ją gauna ir kitos šalys. Aš manau, kad tokia informacija pasitikėjimo valstybe, tikriausiai, neprideda“, - sakė premjeras.

Jis netameta galimybės, kad šaršalas kilo dėl prasidėjusios rinkimų kampanijos ir kandidatų tarpusavio konkurencijos.

Darbo partija paneigė esanti priklausoma nuo Maskvos. Partijos lyderė Loreta Graužinienė pareikalavo, kad prezidentė paneigti paskelbtą informaciją ir atsiprašytų. Kitu atveju, jai gali būti organizuojama apkalta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.