„Moters Saulės“ nominacija – gausios šeimynos įkūrėjai

Šiaulių apskrities televizijos jau šeštą kartą organizuojamus metų moters rinkimus “Moteris Saulė” šiemet laimėjo Šiaulių rajono daugiavaikės šeimynos įkūrėja Ingrida Volosova.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 7, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:58 PM

Pagrindinės nominacijos “Moteris Saulė 2013” laimėtojai atiteko specialiai šiems rinkimams juvelyrikos namų “Premiere” specialiai sukurtas perlų vėrinys su saulę simbolizuojančiu pakabuku.

Įspūdingą vėrinį net devyniolika našlaičių vaikų auginančiai I.Volosovai įteikė Šiauliuose viešėjęs Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Gavo prizų ir gėlių

Rėmėjų prizais tradiciškai buvo apdovanotos visos finalo dalyvės. Specialius prizus gavo daugiausia komisijos, renginio žiūrovų ir telefoninių balsų surinkusios kandidatės.

Daugiausia komisijos balų surinko ir čiužinių gamintojų „Auraplus“ tūkstančio litų čekį gavo Šiaulių universiteto profesorė Genovaitė Kačiuškienė. Šią dovaną nominantei įteikė renginio organizatorės Šiaulių apskrities televizijos akcininkas Alvydas Šedžius.

Daugiausia ir renginio žiūrovų, ir televizijos žiūrovų balsų surinkusiai Radviliškio rajono Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojai ekspertei, tautodailininkei Rasmutai Valčiukienei atiteko prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ tūkstančio litų čekis bei odos ir kailių salono „Marema“ tūkstančio litų čekis.

Gėlių visoms finalistėms įteikė ir šiaulietis verslininkas Andrius Šedžius.

Rinko iš 23 kandidačių

Koncertų salėje „Saulė“ vykusį renginį galėjo stebėti ne tik čia susirinkę šiauliečiai, bet ir Šiaulių apskrities televizijos žiūrovai.

Šiemet „Moters saulės“ nominacijai buvo pasiūlytos 23 kandidatės, iš kurių komisija atrinko 9 finalininkes.

Jomis be jau minėtų I.Volosovos, R.Valčiukienės ir G.Kačiuškienės į renginio finalą pateko: Kelmės rajono Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė, Pakruojo kraštą garsinanti verslininkė, aludarė Aldona Udrienė, Šiaulių rajono ūkininkė Roma Mačienė, UAB ,,DIAB” direktorė Rima Žurauskaitė, Akmenės rajono Kruopių kultūros namų vedėja Genutė Baliulienė, Joniškio A. Raudonikio meno mokyklos mokytoja Edita Rudienė.

Siužetus rodė per televiziją

Apie finalininkes paruošti siužetai buvo rodomi per Šiaulių apskrities televiziją.

Nuo vasario vidurio televizijos žiūrovai galėjo balsuoti už patinkančias kandidates skambindami trumpuoju telefono numeriu ir SMS žinutėmis.

Siekiant teisingų ir objektyvių rinkimų, balsavimas buvo sudarytas iš trijų dalių – balsavo televizijos žiūrovai, komisija ir renginio žiūrovai.

Penktadienį vakare Šiaulių koncertų salėje „Saulė“ vykusio finalinio renginio metu dalyvėms ir žiūrovams koncertavo moterų mylimi dainininkai Edmundas Kučinskas, Simonas Donskovas ir Vytautas Šiškauskas.

Renginį vedė dainininkas Romualdas Juzukonis, o šventinę atmosferą padėjo sukurti šiuolaikinio šokio klubas “Flamingas”.

Pernai nominavo sportininkę

„Moters saulės“ nominacijos tikslas - paskatinti ir išreikšti padėką Šiaulių apskrities moterims, kurios per metus padarė daugiau nei joms priklausė pagal profesiją ar pareigas ir taip savo asmeniniu indėliu prisidėjo prie Šiaulių krašto garsinimo mokslo, kultūros, sporto, švietimo, socialinio vystymo, aktyvia visuomenine veikla ugdė pilietiškumą, gerumą, filantropiją.

Nors ši nominacija teikiama jau šeštus metus, pirmuosius ketverius metus buvo renkama „Metų šiaulietė“ .

Šį titulą jau yra pelniusios vaikų šokių kolektyvo vadovė Adelė Gružienė (2008); vaikų gydytoja Liuda Gražina Bekerienė (2009); muzikė, pedagogė Marytė Markevičienė (2010); pedagogė, grupės „Kitava“ atlikėja Rasa Stoškuvienė (2011).

“Moteris Saulė 2012” titulas buvo suteiktas sportininkei Santai Pakenytei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.