Klaipėdiečiai nusilenkė metų moteriai

Kovo 8-osios išvakarėse tradiciškai apdovanota Metų klaipėdietė. Jau dvyliktąjį kartą rengiamas konkursas šiemet sulaukė itin didelio klaipėdiečių dėmesio. Žmonės rinko labiausiai miestui savo darbais nusipelniusią moterį, kurią penktadienio vakarą sveikino visas būrys garbių svečių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:58 PM

Daugiausia miestiečių balsų šiųmečiame konkurse pelnė neįgaliųjų bendrijos „Viltis“ pirmininkė Janina Tulabienė. Didžiąją gyvenimo dalį moteris skyrė darbui su vargstančiais ir sergančiais žmonėmis. Išgirdusi, kad tapo laimėtoja, J.Tulabienė neslėpė nuostabos: „Esu sužavėta, kad socialinis darbas buvo pastebėtas ir pripažintas, man tai labai daug reiškia“, - sakė ji.

Naujoji Metų klaipėdietė dėkojo savo šeimai, kuri ją visada palaikė.

Metų klaipėdietei atiteko tradicinės regalijos - skulptorių Svajūno Jurkaus bei Sergejaus Plotnikovo skulptūrėlė „Nika“ bei juvelyro Vido Bizausko segė, pagaminta iš aukso, sidabro ir titano. Regalijas įteikė šiųmečio renginio globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šiuokart pagerbti dar vieną garbingo titulo laimėtoją svečiai rinkosi į šalia marių įsikūrusį viešbutį „Europa City Aurora“.

Šiemet rinkimuose varžėsi daugiau pretendenčių nei pernai – 39. Visas jas pasiūlė klaipėdiečiai. Kelias savaites jie galėjo balsuoti internetu ir atiduoti savo simpatijas vienintelei ir verčiausiai garbingo titulo.

Konkurso tikslas – pagerbti labiausiai miestą savo darbais garsinančias moteris.

Į finalinį septynetą klaipėdiečiai išrinko J.Tulabienę, folkloro ansamblio „Kuršių ainiai“ įkūrėją ir ilgametę vadovę Ireną Nakienę, tituluotą karatė ir kyokushin karatė sportininkę bei trenerę Dianą Mačiūtę, politikę, savivaldybės tarybos narę Liliją Petraitienę, Klaipėdos sveikatos priežiūros centro Profilaktikos skyriaus vedėją Audronę Renkauskienę, Klaipėdos licėjaus mokytoją, Karjeros centro vadovę Kristiną Sipavičienę, choreografę, menininkų grupės „Žuvies akis“ vadovę Agniją Šeiko.

Pernai Metų klaipėdietės titulą pelnė dokumentinių filmų kūrėja, Vilties bėgimo organizatorė Dalia Kanclerytė. Šiuo garbingu vardu jau džiaugėsi ir tokios garsios klaipėdietės kaip Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė, sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, verslininkės Loreta Bosienė ir Nijolė Hansen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.