Raseinių valdžia kritikui rodo duris

Raseinių valdžia kovoja su kitaip manančiais. Vakar užsimota atimti tarybos nario mandatą iš vieno opozicijos lyderių 49-erių Jordano Kenstavičiaus.

J.Kenstavičių nustebino valdančiųjų bandymai jį užčiaupti.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kenstavičių nustebino valdančiųjų bandymai jį užčiaupti.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 8, 2014, 8:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:54 PM

Judėjimui RASAI priklausantis J.Kenstavičius buvo svarstomas Raseinių savivaldybės etikos komisijoje, nes nuo sausio pabaigos iki vasario vidurio praleido kelis posėdžius.

Didžiausias rajono darbdavys, kurio įmonėse dirba 800 žmonių, J.Kenstavičius bandė teisintis, kad tai atsitiko dėl verslo reikalų.

Per metus apie 12,6 mln. litų mokesčių sumokantis „Norvelitos“ vadovas įrodinėjo, kad susitikimai su verslo partneriais buvo svarbiau nei du šventiniai tarybos posėdžiai.

Bet valdančiosios koalicijos atstovai buvo kurti. Jie nusprendė kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad ji pirma laiko panaikintų J.Kenstavičiaus įgaliojimus.

„Kažko panašaus ir tikėjausi. Bet vis tiek keista, nes Raseiniuose iki šiol nebuvo persekiojama už neįtinkančią nuomonę. Posėdyje išgirdau, kad be manęs būsią ramiau dirbti“, – kalbėjo J.Kenstavičius.

Opozicija kritikavo valdančiąją daugumą dėl etatų namiškiams kūrimo, jų įdarbinimo, dėl biudžeto pinigų švaistymo, augančių valdymo išlaidų.

„Turėjau ne vieną progą savivaldybėje užimti aukščiausius postus, bet ne jie mane traukė. Esu iš tų, kuriems nerūpi biudžetiniai pinigai, – neimu nei kanceliarinių, nei kitų išmokų“, – sakė „Norvelitos“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.