B.Valionytė nepritaria Kovo 11-osios minėjimo boikotui

Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė nepritaria dešimties Sąjūdžio kūrėjų raginimui

B.Valionytė teigė, kad kritiką turėtų lydėti pasiūlymai, kaip situaciją gerinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
B.Valionytė teigė, kad kritiką turėtų lydėti pasiūlymai, kaip situaciją gerinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-10 17:16, atnaujinta 2018-02-15 13:19

„Reikia suvokti vieną dalyką - valstybės dienos minėjimas yra mūsų istorinės atminties saugojimas, mes apie tai turime kalbėti. Jei kažkas nori pasakyti, kad čia yra kažkokie valdiški minėjimai, tai, deja, jie yra oficialūs valstybės minėjimai. Tai jeigu mes, signatarai, pradedame ignoruoti šitą datą, tai tada noriu paklausti, kas yra kitas žingsnis“, - BNS sakė B.Valionytė.

Jos teigimu, minėjimo boikotas yra netinkamas kelias problemoms spręsti.

„Šitas neatėjimas, organizuojamas rytoj, iš esmės jokio klausimo neišsprendžia. Nėra kažkokių konkrečių pasiūlymų, o ką daryti. Čia yra kitos mintys ir aš tikrai nepritariu tokiam dalykui“, - sakė signatarė.

B.Valionytė taip pat teigė, kad kritiką turėtų lydėti pasiūlymai, kaip situaciją gerinti.

„Jeigu skaitytume to pareiškimo sakinį kiekvieną atskirai, tame pareiškime yra dalis tiesos - iš tikrųjų yra taip, kad valdžia nebesikalba su žmonėmis, tai yra faktas, bet pasakyti, kad taip iš tikrųjų yra viskas visiškai katastrofiška, aš tikrai taip nemanau. Jeigu mes pasakome, kad pas mus taip blogai, tada mes turime pasakyti, o ką mes siūlome daryti“, - sakė ji.

Pasak V.Balionytės, pirmadienį siūlymas dėl boikoto buvo aptartas Signatarų klubo valdyboje, kuri nepriėmė vieningo sprendimo dėl dalyvavimo minėjime Seime. Pati B.Valionytė sako renginyje tikrai dalyvausianti.

„Mes valdyboje šiandien pasvarstėme ir nutarėme, kad visi moka skaityti ir kiekvienas asmeniškai priima savo sprendimą“, - informavo ji.

Dešimt Sąjūdžio kūrėjų boikotuos Kovo 11-osios minėjimą Seime, galimybę prie jų prisijungti siūlo apsvarstyti ir kitiems. Pareiškimą išplatinę Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo nariai sako tokį sprendimą priėmę dėl valdžios pozicijos referendumo siekiant uždrausti parduoti žemę užsieniečiams bei kitais klausimais.

Pareiškimą dėl boikoto pirmadienį paskelbė Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signatarai Bronislovas Genzelis, Romas Gudaitis, Romualdas Ozolas, Kazimieras Uoka, Zigmas Vaišvila, mokslininkai Antanas Buračas bei Vytautas Radžvilas, dalininkas Bronius Leonavičius, aplinkosaugininkas Romas Pakalnis, buvęs parlamentaras tautininkas Gintaras Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.