Kalinių atsiprašymas - dovana smurtą patyrusioms moterims

Vilniaus pataisos namų kaliniai Tarptautinėas moters dienos proga

Kalinių globos draugijos darbuotojos A.Vaitukevič ir Martyna Chvainickienė perdavė kalinių sukurtus paveikslus Vilniaus krizių cenro direktorei Nijolė Dirsienei (kairėje).<br>M.Kulbio nuotr.
Kalinių globos draugijos darbuotojos A.Vaitukevič ir Martyna Chvainickienė perdavė kalinių sukurtus paveikslus Vilniaus krizių cenro direktorei Nijolė Dirsienei (kairėje).<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Mar 10, 2014, 9:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:09 PM

Taip daug kartų teisti už itin sunkius nusikaltimus vyrai pasveikino dėl savo vyrų smurto priverstas bėgti iš namų moteris.

Kovo 8-ąją centre prisiglaudusios moterys negalėjo priimti dovanos, nes prekiavo Kaziuko mugėje savo sukurtomis riešinėmis.

10 nuteistųjų pusantro mėnesio kūrė tris paveikslus. Pataisos namų nueistųjų fondas skyrė 200 litų medžiagoms įsigyti. Ant porėmių užtemptos drobės buvo nutapytos ir papuoštos gėlėmis, padarytomis iš atlasinių juostelių.

Kalinių globos draugijos socialinio centro vadovė Milda Bliumenzonienė aiškino, kad kalintys vyrai neturi galimybės atgailauti, o jei nori atsiprašyti - jų iš viso niekas neklauso. Paveikslai - simbolinė jų atsiprašymo akcija.

Kalinių globos draugijos socialinė darbuotoja Ana Vaitukevič prisiminė, kad a sunkiausia buvo susitarti dėl spalvų derinimo, nes kiekvienas autorius turėjo savo viziją.

Kalinių paveikslų dovanoti atvykęs 28 metus kalėjęs Arlandas Komisaraitis džiaugėsi, kad jau dvejus metus gyvena laisvėje kaip žmogus. „Kalinys yra žmogus ir turi širdį, geras darbas palieka joje žymę. Kurdamas paveikslą jis ilgisi artimųjų, pradeda galvoti. Net jei tik vienas žmogus po šios akcijos bus išgelbėtass nuo grįžimo į kalėjimą - labai geras rezultatas“, - aiškino buvęs kalinys.

„Nėra blogų vyrų ir gerų moterų, yra geri ir blogi žmonės. Tie žmonės jau nubausti, nereikia bijoti jų paveikslų“, - sakė Vilniaus krizių centro direktorė N.Dirsienė.

Iki šiol Krizių centrą puošė 9 paveikslai: 7 padovanojo „Šilko kelio“ dirbtuvės, 1 nupiešė buvusi centro gyvenetoja ir 1 paveikslą padovanojo buvusi pirmoji šalies ponia Laima Paksienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas