Jau geriau – atvyko V.Putino priešas

Galima pamanyti, kad Rusijos propagandos mašina tiesiog tyčiojasi iš

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 11, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:58 PM

Patriotiškai nusiteikę Lietuvos gyventojai turbūt dar negali atsitokėti po akibrokšto 2012-ųjų sausio 13-ąją, kai toje pačioje arenoje koncertą surengė garsus Rusijos dirigentas Valerijus Gergijevas kartu su Sankt Peterburgo Marijos teatro orkestru.

Kremliaus propagandos šaukliu ir asmeniniu Rusijos prezidento V.Putino draugu vadinamą V.Gergijevą į Lietuvą tąkart pasikvietė prieštaringai vertinamo, o dabar jau žlugusio Kauno verslininko V.Romanovo fondas.

Galima tik spėlioti, ar tai buvo keistas sutapimas, ar renginio organizatorių nepatyrimas, ar sąmoningai Laisvės gynėjų dienai surežisuotas renginys.

Sakysite, žvaigždei neįsakysi, kada koncertuoti? Žinoma, tačiau 2008-aiais, dar nenurimus Rusijos ir Gruzijos karui, jis rado laiko Cchinvalyje surengti koncertą, kuriame pirmiausia skambėjo D.Šostakovičiaus 7-oji (“Leningrado“) simfonija, kuri laikoma Sovietų Sąjungos galios simboliu.

Šis kūrinys Antrojo pasaulinio karo metais buvo sukurtas asmeniškai nurodžius Stalinui, siekiant įamžinti apsiausto tuometinio Leningrado gynėjų didvyriškumą.

Šiemet kovo 11-osios išvakarėse į Kauną atvyko Sankt Peterburgu virtusio to paties Leningrado pasiuntiniai – viena garsiausių Rusijos roko grupių DDT su nauja programa „Kitaip“.

Šįkart išties viskas vyko kitaip. Koncerto diena pasirinkta atsitiktinai, mat DDT Kaune turėjo koncertuoti pernai rudenį ir tik dėl grupės būgnininko ligos buvo priverta nutraukti gastroles.

DDT lyderis J.Ševčiukas nėra V.Putino draugas. Priešingai – taikos idėjas propaguojantis muzikantas įtrauktas į Rusijos diktatoriaus priešų sąrašą ir nebijo viešai pasakyti, ką galvoja.

J.Ševčiukas nesugriovė savo įvaizdžio ir Kaune: jis ragino susirinkusiuosius saugoti savo šalies laisvę ir visais įmanomais būdais neleisti įsiplieksti karui.

„Negalime leisti, kad lietųsi žmonių kraujas. Visus nesutarimus galima išspręsti diplomatiniu keliu“, – kalbėjo J.Ševčiukas. Nekyla abejonių, kad rokeris kalbėjo apie tragediją Ukrainoje.

Iki visiškos koncerto klausytojų laimės trūko visiškai nedaug - J.Ševčiuko sveikinimo Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. DDT lyderiui apie tai niekas turbūt nepasakė, o jis pats šios Lietuvai svarbios datos nežino.

J.Ševčiuką galima suprasti: jį kankina ir dar ilgai kankins rūpesčiai dėl gimtosios Rusijos ateities. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.