Patarimas niurzgliams: eikite švęsti Nepriklausomybės dienos

Lietuva švenčia Nepriklausomybės dieną. 

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Mar 11, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:55 PM

Tačiau vis mažiau patriotizmo ir pasididžiavimo savo šalimi.

Taip, tai šventė, bet aplink tvyrant politinei sumaiščiai ir “patriotinėms” varžytuvėms, Kovo 11-oji tampa švente vien dėl to, kad nereikia eiti į darbą.

Visai šalia tvyro karo nuojauta. Tokioje situacijoje , atrodytu, tauta turėtų susitelkti, susivienyti, bet valstybės vadovai net valstybės šventės išvakarėse nemato reikalo nutraukti savo bobiškų karų dėl priešrinkiminių populiarumo reitingų.

Kai net būrys veiklos išsiilgusių signatarų pareiškia, kad jie ignoruos Nepriklausomybės šventę dėl to, kad “per mažai dėmesio skiriama jų sugalvotiems renginiams”, į ką gi pavirsta mūsų Valstybė?

Ne į susitelkusį ir vienybe alsuojantį branduolį, o į turgaus bobų ir diedų būrį, kur didžiausia vertybė – savo marškiniai.

“Ne už tokią Lietuvą mes kovojom”, – vis pasigirsta burbėjimas ir ,anot A.Užkalnio, į snukį norisi duoti ir paklausti tokio burbeklio: o kokia Lietuva tau, nukvakęs burbekli, būtų tinkama?

Kad neburbėtum, nedejuotum ir būtum patenkintas?

Kur šildymas nekainuotų? Kur pašalpos už nieko neveikimą būtų didesnės nei inžinieriaus atlyginimas? Kur visų svarbiausi valstybės dalykai būtų tavo aidinčioje galvoje sušluoti sapaliojimai?

Gal tu nusipirk bilietą, norisi pasakyti tokiam kovotojui, nusipirk bilietą ir važiuok iki Maskvos, Minsko ar Taškento, apsidairyk aplink ir pagalvok – gal tokios Lietuvos nori?

Ir tuomet, kai ateisi į protą, gal didžiuokis ir džiaukis, kad turime tokią Lietuvą, kad galime žvelgti į pasaulį, kad galime keliauti, kurti, dirbti ir pramogauti.

O savo rūpesčius, tu, kuris esi nepatenkintas Lietuva, geriausiai išspręsi, jei įdėmiau perskaitysi rinkimų biuletenį balsuodamas. 

Ir savo nevykusių nuotykių, tu, kuris esi nepatenkintas Lietuva, netapatink su Valstybe. Geriau net  netapatink su civilizacija.

Ir įsidėmėk, tu, kuris nesi patenkintas savo ŠALIMI, dėl savo “ globalių nelaimių ir nusivylimų”, dažniausiai esi kaltas tik tu pats ir išlepusi, iškreipta tavo sąmonė, o ne LIETUVA.

Eik švęsti Nepriklausomybės dienos. Ir džiaukis, kad gyveni Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.