Laišką ateities kartoms teko išlupti

Nugriautos Vasaros estrados vietoje atsiradusi duobė palangiškiams užminė mįslę: kur pradingo pernai gruodį prie įėjimo į senąjį pastatą iškilmingai įbetonuota kapsulė su laišku ateities kartoms?

Toje vietoje, kur pernai gruodžio mėnesį prie Palangos Vasaros estrados pastato buvo įbetonuojama kapsulė (nuotr. kairėje), dabar išrausta didžiulė duobė.
Toje vietoje, kur pernai gruodžio mėnesį prie Palangos Vasaros estrados pastato buvo įbetonuojama kapsulė (nuotr. kairėje), dabar išrausta didžiulė duobė.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Mar 12, 2014, 7:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:32 PM

Statybos pradžią skelbusias iškilmes stebėjusiems žmonėms kilo įtarimas, kad statybvietėje kasant duobę kartu su gruntu buvo išvežta ir pradanginta šalies premjero Algirdo Butkevičiaus įbetonuota kapsulė, rašo „Lietuvos rytas“.

Paaiškėjo, kad prie įėjimo buvusio gėlyno vietoje įkastas laiškas ateities kartoms netrukus buvo iškrapštytas laukan.

„Ši kapsulė niekur nepradingo – ji yra mano kabinete.

Pastačius naują koncertų salę ji bus visiems demonstruojama už stiklo vestibiulyje specialiai įrengtoje nišoje“, – pažadėjo Vasaros estradą statančios Vilniaus bendrovės „Conresta“ direktoriaus pavaduotojas komercijai Ernestas Šeženis.

Dažniausiai statybos pradžią skelbiančios kapsulės į pamatus įbetonuojamos jau pradėjus kloti pamatus. Palangoje apie planuojamą Vasaros estrados rekonstrukciją skelbti buvo skubama dar net nepradėjus ardyti senojo pastato. E.Šeženis sakė iš anksto žinojęs, kad laiškas betonuojamas laikinai.

Dėl akių įkastai kapsulei laikina vieta buvo surasta gėlyne priešais įėjimą į senąjį pastatą.Tą kartą iškilmių pradžia netgi vėlavo, nes kelyje buvo užtrukę į Palangą kapsulę skubėję atvežti rangovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.