NATO standartizacijos biurui vadovaus lietuvis E.Mažeikis

Lietuvos karinių oro pajėgų vadas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-13 17:00, atnaujinta 2018-02-15 11:05

Krašto apsaugos ministerija (KAM) ketvirtadienį pranešė, kad raštą dėl Lietuvos karininko skyrimo į šias pareigas kovo pradžioje pasirašė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

Lietuvos karinių oro pajėgų vado pareigas E.Mažeikis eis iki liepos 1 dienos, BNS nurodė KAM. Naują karinių oro pajėgų vadą kariuomenės vado teikimu turėtų skirti krašto apsaugos ministras.

NATO standartizacijos agentūra yra savarankiška NATO institucija, jos veikla finansuojama iš NATO karinio biudžeto. Šiuo metu vykstant NATO agentūrų reformai ši agentūra, dar pritarus visoms 28 organizacijos šalims, bus pervadinta į NATO standartizacijos biurą ir taps NATO vadavietės Tarptautinio karinio štabo struktūrine dalimi.

Ši agentūra nustato NATO standartų rengimo procedūras, organizuoja įvairių darbo grupių posėdžius, prižiūri informacines sistemas, bendradarbiauja su civilinėmis standartizacijos institucijomis.

„Valstybės NATO narės ir NATO partnerės gali sėkmingai veikti kartu tik tuomet, kai vadovaujasi vienodais standartais. Standartizacija yra pagrindinė priemonė sąveikai tarp valstybių užtikrinti, kadangi standartais nustatomos bendros doktrinos, procedūros ir techniniai reikalavimai, reikalingi bendrose operacijose“, – aiškina KAM.

NATO standartizacijos agentūra yra įsikūrusi NATO vadavietėje Briuselyje. Joje dirba per 40 kariškių ir civilių darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.