Su Maskvos ruporais kovoti už dyką? Ne mūsų metodas!

Nors kai kurių teigiamų pavyzdžių jau yra.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginijus Mičiulis

Mar 13, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 AM

Nors kai kurių teigiamų pavyzdžių jau yra.

Štai neseniai kabelinė televizija „Cgates“, nelaukdama teismo sprendimo, buvo išjungusi Pirmąjį Baltijos kanalą. Televizijos vadovas gavo medalį „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“.

Apdovanojimui jį pristatęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pabrėžė, kad medalis skiriamas „už tvirtą pilietinę poziciją, principingumą ir ryžtingus sprendimus siekiant užkirsti kelią piktavališkam Lietuvos šmeižimui ir istorinių įvykių iškraipymui.“

Netrukus „Cgates“ Pirmąjį Baltijos kanalą vėl ėmė retransliuoti. Ar kabelinės televizijos vadovui reikėjo grąžinti medalį? Ne.

Už trumpalaikį patriotizmo priepuolį - apdovanojimas visam gyvenimui.

Gal „Cgates“ iš savo paketų velniop ištrenkė „NTV mir“, kuris prieš pat Kovo 11-ąją ant Lietuvos šliūkštelėjo dar vieną pamazgų dozę? Ne. Kuriam galui antras medalis? Tegul lieka ir kitiems.

Pavyzdžiui, prokurorams, įstatymų leidėjams, teisėjams – visiems tiems, kurie galėtų užčiaupti Maskvos ruporus, bet be paskatos to daryti, ko gero, nenori.

Tai nebūtinai turėtų būti medalis – galima skatinti ir kitokiais būdais. Juk dabar ne 1991-ieji, kai patriotizmą demonstruodavome už dyką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.