Kariai treniravosi sunkiųjų kulkosvaidžių šaudymo pratybose

Trečiadienį Gaižiūnų poligone Lietuvos kariai dalyvavo kovinio šaudymo iš sunkiųjų kulkosvaidžių M2HB pratybose. Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro surengto kulkosvaidininkų kurso metu įvertintos sunkiojo kulkosvaidžio galimybės pramušti šarvuotus taikinius ir panaudojimo galimybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2014, 7:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:00 AM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, šaudymo pratybų metu kariai atliko kovinį šaudymą naikinant šarvuotus taikinius ir taikinius, išsidėsčiusius už priedangų, taikinius pagal nurodytas koordinates ir riboto matomumo sąlygomis pagal iš anksto sudarytą ugnies planą.

Lietuvos kariuomenė skelbia, kad sunkusis kulkosvaidis „M-2 Browning“ sukurtas iš kart po pirmojo pasaulinio karo. 1920 metais priimtas į JAV kariuomenės ginkluotę. 1932 metais šis ginklas buvo modifikuotas ir nuo to laiko be didesnių pakeitimų tarnauja JAV ir daugelio kitų kariuomenių iki šiol.

Šis kulkosvaidis naudojamas kaip pėstininkų paramos ginklas, priešlėktuvinis ginklas, tvirtinamas ant šarvuotos technikos, laivuose, antrajame pasauliniame ir Korėjos karuose naudotas ir aviacijoje.

Kulkosvaidis „Browning HB M-2“ yra 12,7 mm (.50) kalibro, maitinamas iš juostos, veikiantis nuo atatrankos, oru aušinamas bei aptarnaujamas komandos. Šiuo ginklu galima šaudyti tiek pavieniais šūviais, tiek automatine ugnimi. Kulkosvaidis veikia trumpos vamzdžio eigos principu.

Sunkusis kulkosvaidis „M-2 Browning“ skirtas priešo gyvajai jėgai ir lengvai šarvuotai technikai naikinti.

Kulkosvaidžiui šovinius galima paduoti tiek iš dešinės, tiek iš kairės pusės, pakeitus vietomis keletą detalių. Trumpos vamzdžio eigos funkcija veikia kai suspaudžiamos parako dujos. Dujų suspaudimo laipsnis reguliuojamas spyruoklėmis, kumšteliais ir svirtimis. Didelis vamzdžio ir uokso plotas yra atviras tam, kad užtikrinti aušinimą oru. Ertmės vamzdžio laikiklyje leidžia orui cirkuliuoti aplink vamzdžio drūtgalį ir aušinti kulkosvaidžio dalis. Masyvus vamzdis padeda sulėtinti jo įkaitimą.

Kulkosvaidis sveria apie 42 kg, pradinis iš jo išlėkusios kulkos greitis – 915 metrų per sekundę, šaudymo tempas – 450-550 šūvių per minutę, maksimalus šaudymo nuotolis – 6764 metrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.