VSD prašo įvertinti Seimo nario V.Vasiliausko veiksmus

Valstybės saugumo departamentas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:38 AM

VSD atkreipia dėmesį, kad „per „Lietuvos ryto“ televiziją kovo 19 dieną transliuotoje laidoje „Sąmokslo teorija“ Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys V. Vasiliauskas, komentuodamas visuomenei pristatytą VSD grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą, tvirtino, kad „... Mūsų pirmininkavimo Europos Tarybai, visi mes laukėme pasiruošę - politikai, Valstybės vadovai, - kad štai, Ukraina irgi pasirašys partnerystės sutartį. Tiek turim draugų Ukrainoj, tiek važinėjam... Ir staiga tokia staigmena mums, Europos Sąjungai, Prezidentei, kad Janukovyčius vedžiojo už nosies ir nepasirašė. Kur buvo mūsų žvalgyba? Kodėl neįspėjo mūsų vadovų?“.Ir kad: „Tik dviem žinyboms per Kubiliaus diržų veržimo laikotarpį nebuvo sumažintas biudžetas. Tai - Valstybės saugumo departamentui ir visuomeniniam transliuotojui LRT.“

Departamento teigimu, tokie V.Vasiliausko tvirtinimai prasilenkia su tikrove ir reikalauja atitinkamo įvertinimo.

„Būdamas NSGK nariu, V.Vasiliauskas turėjo žinoti apie VSD teiktą informaciją Valstybės vadovams ir daugiau nei ketvirtadaliu mažintą VSD biudžetą krizės metais“, - pabrėžia VSD.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.