A.Zuokas biržiečiams skaitė pasakas

Šeštadienį biržiečiams Vilniaus meras Artūras Zuokas skaitė pasakas. Tiesa, ne bet kokias, o sukurtas garsių išeivijos lietuvių, brolių Jono (g. 1922) ir Adolfo (1925-2011) Mekų. Šių menininkų bičiuliu prieš daugiau nei dešimtmetį tapęs A.Zuokas sakė, kad dar 1947 metais pirmą kartą išleista knyga „Iš pasakų krašto“ turėtų būti įdomi ir vaikams, ir jų tėvams.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 22, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:11 AM

A.Zuokas šią šiemet naujai išleistą pasakų knygą biržiečiams pristatė naujoje kavinėje- knygyne. Tikimasi, kad ši vieta taps kavos, arbatos bei gerų knygų gurmanų traukos vieta.

A.Zuokas į pristatymą susirinkusiems biržiečiams priminė, kad 18-ka įvairių pasaulio šalių pasakų į vieną rinktinę broliai Mekai surinko ir savaip interpretavo gyvendami Kaselio/Metenburgo karo pabėgėlių stovykloje. Tuo metu buvo sunku gauti lietuviškų knygų, ypač tinkančių vaikams. Todėl kūrybingi broliai ir nusprendė šią spragą užpildyti.

Jonas Mekas – pats kaip meno kūrinys, bendravimas su juo – malonumas“, – sakė per susitikimą A.Zuokas. Originalaus kūrėjo ir pasakos originalios, netradicinės. Todėl turėtų patikti ne tik vaikams, tačiau ir suaugusiems.

Vertėtų atkreipti dėmesį ir į originalias knygos iliustracijas, kurias sukūrė artimas J.Meko bičiulis, dailininkas Eugenijus Varkulevičius-Varkalis.

Simboliška, kad brolių Mekų knyga buvo pristatyta Biržuose – iš šio krašto, Papilio valsčiaus Semeliškių kaimo garsieji išeiviai yra kilę, čia iki šiol gyvena jų giminaičiai. 2011 metais J.Mekui buvo suteiktas Biržų miesto garbės piliečio vardas.

A.Zuokas biržiečiams atvežė ir dovanų nuo J.Meko – porą įrėmintų nuotraukų, kuriose garsusis jų kraštietis pozuoja su jam lauktuvių atvežto biržietiško "Dundulio" alaus buteliais.

Vieną šių nuotraukų A.Zuokas įteikė Biržų merei Irutei Varzienei, kuriai ir pačiai yra tekę bendrauti su J.Meku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.