A.Butkevičius pažadėjo, kad kitąmet didins gynybos finansavimą

Lietuva yra saugi, saugoma, o kitąmet bus padidintas mūsų gynybos finansavimas. Tai antradienio rytą pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius, duodamas interviu Lietuvos radijui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:42 AM

Vyriausybės vadovas sakė, kad pastaruoju metu bendravo su Lietuvos kariuomenės vadu Arvydu Pociumi ir kitais šalies saugumu besirūpinančiais pareigūnais. Politikas teigė, kad iš jų išgirdo, jog mūsų šalis yra saugi.

„Lietuva, kaip šalis, yra saugi, ji saugoma ir Lietuvai tikrai reikia daugiau pozityvo“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Matyt, premjeras turėjo omenyje tai, kad Lietuvos visuomenė pastaruoju metu jaučiasi sunerimusi dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir Krymo okupacijos.

„Aišku, Ukraina gyvena neramiai ruošdamasi atremti intervenciją iš Rytų, jei tokia bus. Bet aš tikiu, kad viskas išsispręs taikiai“, – apie situaciją Ukrainoje sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad mūsų šalies gynybos biudžetas bus padidintas, jei Lietuvai iškils grėsmė. Tačiau šiuo metu jis nemato jokių pavojų. Sakydamas tai, jis dar kartą pakartojo, kad Lietuva yra saugi ir sąjungininkų saugoma valstybė.

Politikas ramino ir verslininkus, kurie pelnosi Rusijoje. Vyriausybės vadovas sakė, kad Ūkio ministerijoje jau kuriamos skubios programos, kuriomis verslininkai bus skatinami ištraukti galvas iš Rusijos ir ieškoti kitų rinkų. Taip pat padedama gamyba užsiimantiems mūsų šalies verslininkams.

Premjeras pažadėjo, kad gynybos biudžetas bus didinamas kitąmet. Su kariuomenės vadu esą jau aptarta, kokios ginkluotės reikia Lietuvai, ką reikės įsigyti.

Tai pasakęs, Vyriausybės vadovas papildė savo komentarą teigdamas, kad kitąmet bus didinamos ir pensijos, minimali alga, kitų sričių asignavimai.

„Mes kartais susikoncentruojame tik į vieną sritį“, – sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.