Kaune pradėjo veikti įspūdingas mokslo centras

Kauno klinikų pašonėje veiklą pradėjo Santakos slėnio Naujausių

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-03-25 14:33, atnaujinta 2018-02-15 03:26

Į atidarymo iškilmes atvyko Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir daug kitų aukštų pareigūnų.

„Šimtmečio projektas, orientuotas į rytojaus mokslo talentus“, – apie naująjį centrą kalbėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius, profesorius Remigijus Žaliūnas.

Atviros prieigos centre įrengta dešimt šiuolaikinių laboratorijų, kuriose galima naudotis naujausia moksliniams tyrimams reikalinga įranga. Keli šimtai specialistų užsiims veiksmingesnių vaistų paieška ir kūrimu, natūralių biologiškai aktyvių junginių, vaistinių medžiagų taikinių paieška, ląstelių genetikos tyrimais.

„Idėja labai paprasta: generuoti mokslo idėjas, kurios vėliau virs inovacijomis ir sveikatos technologijomis“, – aiškino profesorius R.Žaliūnas.

Jo nuomone, nuo šiol Kaunas dar geriau matomas pasaulyje ir atsivers dar geresnės galimybės suartėti mokslui ir verslui.

„Nedidelė labai didelio projekto dalis“, – apie Naujausių farmacijos bei sveikatos technologijų centrą kalbėjo švietimo ir mokslo ministras D.Pavalkis.

Jo nuomone, Lietuvoje pasigendama verslo skatinimo instrumentų, o slėniai yra būtent ta vieta, kur kuriame nauji produktai, vėliau jie gaminami ir eksportuojami. Toks modelis, paremtas inovatyviais mokslo sprendimais, itin naudingas visam šalies ūkiui.

Ministras D.Pavalkis mano, kad farmacijos srityje mokslo ir verslo ryšiai itin perspektyvūs.

„Nekyla abejonių, kad šioje srityje investicijos labai greitai sugrįš kitų mokesčių pavidalu“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį