Iš teisiamųjų suolo – į direktoriaus kėdę

Dėl galimai korupcinės veiklos 2012-ųjų pavasarį nuo Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) direktoriaus pareigų nušalintas Raimundas Jakutis ketvirtadienį sugrįžo į darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 27, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:37 AM

Vėl atsisėsti į ŠRATC direktoriaus kėdę R.Jakučiui nesutrukdė Šiaulių apygardos teismui perduota byla, kurioje jis yra kaltinamas piktnaudžiavimu ir tarnybos pareigų neatlikimu vykdant viešuosius pirkimus ŠRATC-e.

Bylą nagrinėti paskirtas teisėjas nusprendė nebepratęsti R.Jakučio nušalinimo nuo pareigų termino.

Teismas nerado motyvų kodėl, kol vyksta teismo procesas, R.Jakutis turėtų būti nušalintas nuo iki tol užimtų pareigų.

Šį teismo sprendimą per septynias dienas dar gali apskųsti valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras.

Reikia vadovautis nekaltumo prezumpcija

R.Jakutis jam suteikta galimybe sugrįžti į darbą pasinaudojo iškart.

Ketvirtadienį iš ŠRATC direktoriaus kabineto telefonu atsiliepęs R.Jakutis portalui lrytas.lt pareiškė, kad sulaukęs tokio teismo sprendimo jis kitokio pasirinkimo, kaip tik sugrįžti į darbą, ir nebeturėjęs.

Paklaustas, ar jo darbui netrukdys bylos nagrinėjimas teisme, R.Jakutis atsakė, kad reikia vadovautis nekaltumo prezumpcija.

„Kol nepaskelbtas nuosprendis, negali būti inkriminuojami jokie nusikaltimai. Aš tikrai širdyje žinau, kad šitų man inkriminuojamų nusikaltimų nepadariau“, - tvirtino į ŠRATC direktoriaus kėdę vėl atsisėdęs R.Jakutis.

Paklaustas, kaip jį sutiko darbuotojai, po 23 mėnesių pertraukos į darbą sugrįžęs R.Jakutis atsakė: „Ką tik turėjau pasitarimą. Niekas nepasakė, kad manęs nenori“.

Bylos nagrinėjimas darbui netrukdys

Su iki jo sugrįžimo ŠRATC vadovavusios Jolitos Šalkauskienės R.Jakutis sakė nepažįstąs, nes per tuos 23 mėnesius, kai buvo nušalintas nuo pareigų, jos nebuvo sutikęs.

Portalui lrytas.lt R.Jakutis sakė, kad jam teisme nagrinėjama byla jam netrukdys produktyviai dirbti.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį ŠRATC direktorius R.Jakutis 2012 metais pateko dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant 18 mln. litų vertės įmonės viešuosius pirkimus.

STT įtarė, kad vienai įmonei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti Šiaulių regiono atliekų centro organizuotą viešąjį konkursą dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.