L.Balsys apkaltino konkurentus „pavogus“ iš jo 4 tūkst. parašų

Kovą dėl prezidento posto kol kas tęs aštuoni politikai. Tiek jų surinko minimalų – 20 tūkst. parašų skaičių, būtiną norint tapti kandidatu į prezidentus. Tiesa, kandidatų gali būti ir mažiau, nes dalis jų gali iškristi patikrinus visus parašus. 

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-03-27 15:50, atnaujinta 2018-02-15 01:44

Ant iškritimo ribos balansuoja Seimo narys Linas Balsys, kuris atnešė tik 20,5 tūkst. parašų. Rinkimų prievaizdai paprastai išbrokuoja apie 15 proc. parašų. 

Dėl to, kad atnešė mažiau parašų, L.Balsys ketvirtadienį apkaltino politinius konkurentus. Jie esą paėmė parašų rinkimų lapus, pažadėjo surinkti 4 tūkst. parašų, tačiau L.Balsį apgavo. Kas įvykdė tokią provokaciją, politikas neatskleidė. 

L.Balsys Vyriausiojoje rinkimų komisijoje pasirodė iki parašų atidavimo pabaigos likus kelioms minutėms. Jis ilgokai laukė lauke tikėdamasis, kad per kelias papildomas minutes surinks papildomų parašų internete.

Iškrito jau keturi

VRK buvo įregistravusi 12 pretendentų į prezidentus, tačiau keturi nesurinko pakankamo parašų skaičiaus. 

Iš rinkimų kovos jau iškrito 20 tūkst. parašų nesurinkęs vairuotojas Jonas Lašinis (186 parašai), Nepriklausomybės Akto signataras Rolandas Paulauskas (9 tūkst.) ir buvusio prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė.

Paskutinis į VRK atėjo verslininkas Vladas Lašas. Jis surinko apie 10 tūkst. parašų – iš jų 7,5 tūkst. internete. 

Verslininkas teigė ėjęs į rinkimus norėdamas paskatinti jaunimą, kuris balsuoja pasyviai, todėl daugiausia dėmesio skyrė parašų rinkimui internete. 

Laukė iki galo

Iš Tėvynės sąjungos pasitraukęs Seimo narys Naglis Puteikis surinko apie 26 tūkst. šalies gyventojų parašų ir turi nemenkas galimybes dalyvauti prezidento rinkimuose, jei Vyriausioji rinkimų komisija pripažins, kad bent 20 tūkst. parašų yra galiojantys.

N.Puteikis savo parašus rinkimų organizatoriams turėjo atnešti dar 16 val, tačiau jis ilgokai vėlavo, nes esą laukė dar dalies parašų, kurie keliavo iš kito miesto. 

Šiandien buvo paskutinė diena, kai pretendentai į prezidentus turėjo pateikti savo rėmėjų parašus Vyriausiajai rinkimų komisijai. VRK jų laukė iki 17 valandos.

Iki ketvirtadienio ryto reikalingą parašų skaičių VRK buvo pateikęs Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas (42 tūkst. parašų), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis (51 tūkst.), dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė (68 tūkst.) ir socialdemokratas Zigmantas Balčytis (67 tūkst.).

A.Paulausko ir V.Tomaševskio rėmėjų parašus VRK jau patikrino. Ketvirtadienį vakare jie buvo įregistruoti kandidatais į prezidentus.

Ketvirtadienį apie 39 tūkst. parašų atnešė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Ignalinos meras, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronis Ropė surinko apie 36 tūkst. parašų.

Kandidatais dar nepatvirtintų politikų parašų tikrinimas užtruks apie 10 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.