A.Matonis prabilo mįslėmis

Aplinkybės, kuriomis Kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis prie vairo įkliuvo neblaivus, apauga naujomis mįslėmis ir gali būti ne tokios paprastos, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio, rašo "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Mar 30, 2014, 9:03 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:14 AM

Kriminalinės policijos biuro vadovas A.Matonis Imuniteto tarnybos tyrėjui, kuris generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio nurodymu atlieka tarnybinį patikrinimą, užvakar turėjo paaiškinti, kodėl girtas sėdo prie tarnybinio automobilio vairo.

Tačiau A.Matonis paprašė atidėti apklausą ir paskirti tyrėją, turintį teisę dirbti su valstybės paslaptimis. Jis teigė, kad informacija, kurią ketina papasakoti, itin slapta.

Toks pareiškimas sukėlė dar daugiau klausimų, kodėl iki šiol jokių nusižengimų nepadaręs kriminalistas praėjusį šeštadienį girtas sėdo prie vairo ir iš Druskininkų važiavo į Vilnių.

Yra duomenų, kad prieš vykdamas į sostinę A.Matonis skambino S.Skverneliui ir pranešė, jog važiuoja su juo skubiai susitikti.

Tačiau aukštiems pareigūnams taip ir nepavyko pasimatyti.

Į Vilnių įvažiavusį A.Matonio vairuojamą automobilį „Škoda Superb“ sulaikė kelių policijos pareigūnai.

Patruliai kriminalistų vadovui pareiškė, kad yra gautas nurodymas „iš viršaus“ patikrinti jo blaivumą.

Iš pradžių A.Matonis atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, tačiau vėliau jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis -- 1,71 promilės.

Policijos generalinis komisaras S.Skvernelis, kuris pats anksčiau dirbo kelių policijoje, pareiškė, kad A.Matonio likimas paaiškės po tarnybinio patikrinimo.

Tačiau nors tarnybinis patikrinimas nėra baigtas, vakar Vilniaus kelių policijos valdybos specialistas Sigitas Kūjalis kriminalistų vadovui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Kai kurie Policijos departamento pareigūnai ir A.Matonio pavaldiniai neabejojo, kad patyręs kriminalistas tapo prieš jį rezgamų intrigų auka. Bet, užuot saugojęsis, jis pats įlindo į kilpą.

A.Matonį policijai esą įskundė žmogus, su kuriuo jis tą vakarą kartu gėrė.

Tai ne pirmas bandymas išversti A.Matonį iš posto. Teigiama, kad intrigomis Kriminalinės policijos biure užsiima pora asmenų, o vieno jų noras užimti A.Matonio kėdę yra vieša paslaptis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.