L.Balsys iškrito iš prezidentinio žaidimo

Rašysenos ekspertai po pirmojo patikrinimo išbrokavo beveik 700 už pretendentą į prezidentus Liną Balsį surinktų parašų. Tai reiškia, kad jis negalės kandidatuoti į prezidentus.

L.Balsiui teks atsisveikinti su prezidentinėmis ambicijomis.<br>T. Bauro nuotr.
L.Balsiui teks atsisveikinti su prezidentinėmis ambicijomis.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 31, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:50 PM

Tai portalui lrytas.lt patvirtino vienas iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narių. L.Balsys buvo surinkęs kiek daugiau kaip 20,4 tūkst. parašų. Norint dalyvauti prezidento rinkimuose reikia turėti bent 20 tūkst. neišbrokuotų parašų.

"L.Balsys jau neturėtų dalyvauti rinkimuose. Jau po ekspertų patikros ji neturi pakankamo kiekio parašų. O jų dar nepatikrino per skenerį per gyventojų registro duomenis. Tokiu būdu išbrokuojama dar apie dešimtadalį parašų", - portalui lrytas.lt neoficialiai sakė vienas iš VRK narių.

Kur kas geriau sekasi kitam kandidatui Nagliui Puteikiui. Jis yra surinkęs apie 26 tūkst. parašų. Rašysenos ekspertai išbrokavo tik 300.

L.Balsys žada ginčyti ekspertų darbą. Tačiau VRK nariams grasinimai užginčyti teismo ekspertų sprendimą kelia juoką.

Buvęs prezidentės Dalio Grybauskaitės patarėjas, Seimo narys Linas Balsys taip pat apkaltino vieną iš šalies partijų, kad ji pažadėjo surinkti, tačiau neatnešė jam žadėtų 4000 parašų.

Jau tikrai aišku, kad prezidento rinkimuose dalyvaus Artūras Paulauskas ir Valdemaras Tomaševskis. Dar tikrinami už Zigmantą Balčytį, Dalią Grybauskaitę, Artūrą Zuoką, Bronių Ropę ir N.Puteikį surinkti parašai. Tačiau visi šie pretendentai turi nemažą parašų atsargą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.