Srutose murdomi bedančiai

Padėkoti už vandenyne išgraibytą laivą, ko gero, pritrūko laiko.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginijus Mičiulis

Mar 31, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:06 AM

Neseniai teko dalyvauti diskusijoje apie Rusijos informacines atakas prieš Lietuvą. Viena žydė advokatė aiškino taip: „Jeigu kokia nors užsienio televizijos stotis Izraeliui parodytų laidą apie tai, kad Holokausto nebuvo, o Adolfas Hitleris buvo neblogas vyras, jos transliacijos būtų nutrauktos per penkias minutes. Ir ne trims mėnesiams, o visam laikui.“

Ji nelygino Holokausto ir Sausio 13-osios. Ji kalbėjo apie tautos ir valstybės orumą.

O kas vyksta Lietuvoje po to, kai ant mūsų ir Sausio 13-ąją žuvusių kapų išpilama dar viena dozė srutų? Ima posėdžiauti retransliuotojai, Radijo ir televizijos komisija, prokuratūra, teismai. Vieni kitiems siuntinėja projektus, nutarimus ir nutartis.

Visi turi darbo (visuotinio nedarbo laikais tai ne taip jau ir blogai).

O rezultatas? Kremliaus ruporai išleidžiami trijų mėnesių kūrybinių atostogų. Praėjusiais metais toks poilsis buvo suteiktos Pirmajam Baltijos kanalui, neseniai – „NTV mir“. Kad pailsėję ir atsigavę su naujomis jėgomis kibtų į darbus. Esą demokratinėje šalyje ilgiau užčiauptų jų laikyti negalima.

Įsivaizduokite, kad jūsų namuose pridergęs kaimynas po trijų mėnesių nekalta veido išraiška vėl užsuka į svečius, turėdamas tą patį tikslą.

Nuo ko priklausys, ar jam ir vėl pavyks? Tik nuo jūsų orumo. Demokratija čia niekuo dėta.

Atidžiau patyrinėjus rusiškų kanalų programas galima būtų spėti, kuris jų trijų mėnesių atostogų galėtų būti išleistas, kai iš jų grįš „NTV mir“. Manyčiau, kad tai galėtų būti „Ren TV“.

Tiesa, šios televizijos laidose dar neteko girdėti samprotavimų apie tai, kad Sausio 13-ąją savi šaudė į savus.

Kol kas jos programoje – labiau šypseną, o ne pasipiktinimą keliantys pasakojimai apie klestinčią Rusiją ir pūvančius Vakarus.

Štai neseniai prie JAV krantų buvo išgelbėtas Rusijos atominis povandeninis laivas. Paaiškėjo, kad sugedo jo navigacinė sistema.

„Ren TV“ naujienų laidų rengėjams tai buvo puikus įrodymas, kad... Rusijos karinė galia klesti, o JAV gynybos sistema baigia pūti.

„Ar gali jaustis saugi šalis, prie kurios krantų atsiduria priešiškos valstybės povandeninis laivas?

Ar ne laikas JAV baigti kaišioti nosį į viso pasaulio reikalus ir susirūpinti savo piliečių saugumu? Juk kitą kartą toks laivas savo gabenamas raketas gali ir paleisti“, – rūsčiai kelias minutes Ameriką į miltus malė televizijos komentatorius.

Padėkoti už vandenyne išgraibytą laivą, ko gero, pritrūko laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.