Prokuratūros vadovas dirbs Klaipėdoje, ilsėsis Vilniuje

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru pradėjo dirbti 41 metų Simonas Minkevičius. Kol kas jis uostamiestyje gyvens tik darbo dienomis, o savaitgaliais, jei nebus ypatingų įvykių, važinės į Vilnių, kur liko jo namai ir artimieji.

S.Minkevičius teigia pajutęs, kad reikia permainų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
S.Minkevičius teigia pajutęs, kad reikia permainų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-04-01 16:34, atnaujinta 2018-02-14 23:13

Prokuratūros sistemoje septyniolika metų dirbantis S.Minkevičius teigė pajutęs, kad reikia gyvenimo permainų. Laimėjęs konkursą jis pakeitė iki tol vyriausiuoju prokuroru dirbusį Giedrių Danėlį.

„Klaipėdos kraštas man mielas ir artimas, nors čia neturiu giminaičių ar draugų ir net nelabai mėgstu pajūrio vasarą. Man artimesnis pamarys, esu gamtos mylėtojas, - sako S.Minkevičius, kol kas neplanuojantis persikraustyti į Klaipėdą. - Būsiu kitame mieste dirbantis vilnietis“.

Prokuroras neslėpė esąs seniai išsituokęs, Vilniuje gyvena jo pilnametis sūnus.

S.Minkevičius dirbti pradėjo 2000-aisiais Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūroje. Nuo 2009 metų liepos iki 2011-ųjų lapkričio buvo nacionalinis ekspertas Europos Sąjungos policijos misijoje Afganistane. Grįžęs dirbo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroru, tyrė Ūkio banko, Kredito unijų ir kitas svarbias finansines bylas.

S.Minkevičius neatmetė galimybės ir Klaipėdoje imtis panašių bylų. Tačiau svarbiausia – vadovauti kolektyvui.

„Man šis darbas naujas, bet įdomus, tikiuosi su viskuo susidoroti. Prokuroras turi būti tyrimo lyderis, atsakingas už visus sprendimus, vadovauti tyrėjams, o šie kaip bitės medų suneša surinktą medžiagą. Tai ir bandysime įgyvendinti“, - sako S.Minkevičius.

Klaipėdos apygardos prokuratūra - viena geriausių šalyje, tačiau šiek tiek atsiliekama tiriant ekonominius nusikaltimus. Naujasis prokuratūros vadovas turi patirties narpliojant finansines bylas, todėl tam skirs ypatingą dėmesį.

S.Minkevičius buvo susitikęs su G.Danėliumi ir kalbėjosi apie klaipėdiečių kolektyvą.

„Dešimties balų sistemoje jis klaipėdiečius įvertino 9,5. Kas sudaro tą pusę procento? Tai nėra kokie grubūs drausmės pažeidimai, gal nepasitenkinimas darbo krūviu. Šitam pasaulyje nieko nėra tobulo“, - mano S.Minkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.