Tarp iškiliausių pasaulio moterų – lietuvės E.Vėberytės vardas

Amerikoje gyvenanti lietuvė diplomatė Erika Vėberytė sulaukė tokio pripažinimo, kokio galėtų pavydėti bet kuris politikas. Įtakingas žurnalas „Diplomatic Courier“ aprašė lietuvės karjerą straipsnių serijoje, kuri skirta pagerbti iškiliausias pasaulio moteris.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:05 PM

Lietuvė E.Vėberytė šiuo metu dirba Tarptautiniame respublikonų instituto Moterų demokratijos tinklo direktore. Į šį postą ji buvo paskirta prieš ketverius metus.

2007–2010 metais ji dirbo Lietuvos ambasadoje Vašingtone. Moteris buvo atsakinga už Amerikos Kongreso ir Lietuvos Seimo bendradarbiavimą ir ryšius.

Prieš pradėdama karjerą Vašingtone, E.Vėberytė dirbo prezidento komandoje diplomatine patarėja. Pirmaisiais mėnesiais, kai Lietuva prisijungė prie NATO karinio bloko ir Europos Sąjungos, E.Vėberytė dalyvavo rengiant užsienio politikos gaires ir jas įgyvendinant.

Užsienio politiką ji gerai išmanė, nes nuo 2001 iki 2006 metų buvo Seimo pirmininko patarėja užsienio politikos klausimais. Tuo metu ji braižė parlamento užsienio politikos strategiją, organizavo daugybę susitikimų su užsienio lyderiais, valstybių vadovais, parlamentinėmis delegacijomis.

Iš viso ji prižiūrėjo užsienio vizitus su daugiau nei 32 valstybių visame pasaulyje. Taip pat jos žinioje buvo užsienio politikos darbo koordinavimas tarp Seimo, Vyriausybės, Užsienio reikalų ministerijos ir Prezidentūros. 

Moteris taip pat dirbo Pasaulio Banke Vašingtone ir Amerikos ambasadoje Vilniuje.

E.Vėberytė yra kilusi iš Kauno. Lietuvoje ir užsienyje ji yra įgijusi du magistro laipsnius. Diplomatinės tarnybos mokslų magistro laipsnį ji įgijo Džordžtauno universitete. Taip pat ji yra baigusi filologiją Vilniaus universitete. Be kita ko, ji yra studijavusi Olborgo universitete Danijoje ir Kolorado valstijoje. 

E.Vėberytė yra apdovanota Vyčio Kryžiaus ordino Karininko kryžiumi už nuopelnus Lietuvai. Seimas ją yra apdovanojęs už nuopelnus Lietuvos stojimo į NATO metu. E.Vėberytė yra pelniusi svarbius apdovanojimus ir vertinama užsienio valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.