Vilniaus gatvės nusidažė oranžiniais dviračiais

Nuo antradienio vilniečiai ir miesto svečiai vėl gali naudotis oranžinių dviračių sistema. Pernai sėkmingai startavusi miesto dviračių savitarnos sistema „CycloCity Vilnius“ šiemet sezoną pradėjo gerokai anksčiau nei planuota.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

Iki gegužės vidurio Vilniuje bus įrengti 36 dviračių savitarnos terminalai – tai net 12 terminalų daugiau nei pernai. Atnaujinti ar įsigyti sistemos vartotojo kortelę bus galima kovo antroje pusėje.

Šiemet plėstis planuojama į Antakalnio pusę iki Olandų žiedo, dviračiais bus galima pasiekti ir Kalnų parką, „Žalgirio“ stadioną, Lietuvos edukologijos universitetą, Saltoniškių ir T. Narbuto gatves, Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą, kitas gausiai lankomas vietas.

Norintieji bet kada važinėti miesto dviračiais gali užsiregistruoti internete. Aktyvinti narystę galima bet kuriame „Cyclocity Vilnius“ nuomos punkte su „Cyclocity Vilnius" arba Vilniečio kortele. Tiems, kurie naudojosi paslauga 2013-aisiais, iš naujo registruotis nereikės, tik sumokėti vartotojo mokestį ir toliau su savo turima kortele naudotis oranžiniais dviračiais.

Planuojama, kad dviračių nuomos sezonas tęsis iki spalio 15 d.

Projektas pasiteisino

Miesto dviračių sistemos duomenimis, pernai liepos–spalio mėnesiais 200 oranžinių „Jacobs 3in1“ dviračių važinėjosi beveik 6,6 tūkstančio Vilniaus gyventojų ir svečių. Rugsėjo 12-ąją užfiksuotas rekordas – dviračiais važiuota net 1 900 kartų. Apklausos duomenimis, sistemos vartotojai inovatyvią „JCDecaux Lietuva“ paslaugą įvertino aukščiausiais balais.

Vilnius yra pirmasis ir kol kas vienintelis Rytų Europoje miestas, kuriame įdiegta Prancūzijos kapitalo bendrovės „JCDecaux“ sukurta dviračių savitarnos sistema „CycloCity“. Jos atsiradimą Vilniuje inicijavo Vilniaus miesto savivaldybė, paskelbusi miesto reklamos plotų nuomos konkursą. Lauko reklamos kompanija „JCDecaux Lietuva“ per 15 metų į dviračių savitarnos sistemą investuos 22 milijonus litų.

Svarbiausia - saugumas

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistai antradienį per pietus Europos aikštėje, šalia „Cyclocity Vilnius“ dviračių nuomos punkto, surengė akciją „Važiuok dviračiu saugiai!“.

Akcijos tikslas buvo skatinti Vilniaus miesto gyventojus saugiai važiuoti dviračiu ir draugiškai dalytis miestu su automobilių vairuotojais ir pėsčiaisiais. Akcija rengiama taip pat norint priminti, kad nuo šių metų liepos 1 dienos, važiuodami važiuojamąja kelio dalimi, dviratininkai privalės dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Anot akcijos rengėjų, svarbu visų eismo dalyvių tarpusavio supratimas ir pakantumas. Privaloma elgtis taip, kad niekas nebūtų sužeistas, niekam nekiltų pavojus, kad kiti eismo dalyviai galėtų judėti laisvai. Vilniaus visuomenės sveikatos biuro darbuotojai ragino Vilniaus  gyventojus aktyviai bei saugiai naudotis dviračiu, kaip patogia, ekonomiška ir ekologiška transporto priemone.

Portalo lrytas.lt pakalbintos akcijos darbuotojos teigė, kad tokios akcijos bus kartojamos. Sveikatos biuro darbuotojos siūlė atsakyti į su sveikatingumu ir saugiu eismu susijusius klausimus. Už teisingus atsakymus buvo teikiamos dovanos. Sveikatos biuro specialistės dalijo saugaus važiavimo dviračių atmintines,  dviratininkų apsaugines liemenes su šviesą atspindinčiais elementais.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.