A.Paulauskas prieš rinkimus gavo finansinę paramą iš sūnaus

Pinigų pertekliumi kol kas negalintis pasidžiaugti Darbo partijos kandidatas į prezidentus Artūras Paulauskas gavo 5 tūkst. litų finansinę paramą iš savo sūnaus advokato Andriaus. Deja, šiuos pinigus teko grąžinti, bet užsispyręs sūnus juos į tėvo rinkimų sąskaitą pervedė dar kartą.

A.Paulauskas kol kas negali pasigirti pilna rinkimų sąskaita.<br>V. Balkūno nuotr.
A.Paulauskas kol kas negali pasigirti pilna rinkimų sąskaita.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 2, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 PM

A.Paulausko rinkimų štabas pirmadienį grąžino kandidato į prezidentus sūnaus Andriaus paaukotus 5 tūkst. litų, nes šis esą nebuvo deklaravęs savo praėjusių metų pajamų.

"Manau, kad iždininkė pinigus grąžino be reikalo, nes aš deklaraciją jau senokai esu užpildęs ir pateikęs. Tiesa, Valstybinė mokesčių inspekcija savo sistemoje rodė, kad ji dar yra apdorojama. Atrodo, kad viskas susitvarkė, todėl aš savo auką pervedžiau dar kartą", - portalui lrytas.lt sakė Andrius Paulauskas.

Be sūnaus aukos, A.Paulausko štabas dar yra grąžinęs du centus kitam Lietuvos piliečiui, nes pinigai buvo pervesti iš užsienio.

A.Paulauskas šiuo metu yra sukaupęs 15 tūkst. litų paramos. Tai vienas prasčiausių rezultatų tarp visų rinkimų kampanijos dalyvių. 

Aukoja po keliasdešimt litų

Kur kas daugiau darbo grąžinant aukas dėl to, kad paramą skyrę žmonės dar nėra deklaravę savo praėjusių metų pajamų, turi prezidentės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabas.

D.Grybauskaitės iždininkai jau turėjo grąžinti apie 19 tūkst. litų, kuriuos siūlė 39 žmonės. Penkis šimtus litų atgavo ir D.Grybauskaitę per anksti suskubęs paremti Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

"Respublikos" leidėjui Vitui Tomkui grąžinti 3900 litų.

"Visiems, kam grąžinome pinigus, paaiškinome, kodėl tai turėjome padaryti", - portalui lrytas.lt sakė D.Grybauskaitės rinkimų štabo iždininkė Jolanta Žutautienė.

Ji tikisi, kad susitvarkę savo pajamų deklaracijas žmones paaukos D.Grybauskaitės rinkimų kampanijai iš naujo. Tuomet jų auką bus galima priimti.

Pagal įstatymus, žmogus kandidatui į prezidentus paaukoti gali ne daugiau kaip dešimtadalį savo praėjusių metų pajamų. Tačiau ši suma negali viršyti 22,32 tūkst. litų.

Neužpildžius deklaracijos vieną kartą be apribojimų galima aukoti tik iki 40 litų.

Tokiu būdu iš kelių šimtų žmonių daugiausiai surinko D.Grybauskaitė - apie 33 tūkst. litų. Išviso D.Grybauskaitės rinkimų štabas yra surinkęs apie 150 tūkst. litų. 15 tūkst. rinkimų kampanijai skyrė pati prezidentė.

Turtingiausias - Z.Balčytis

Daugiausiai paramos - beveik 900 tūkst. litų yra socialdemokrato Zigmanto Balčyčio rinkimų sąskaitoje. Tiesa, visus šiuos pinigus pervedė partija.

Vienas pilietis paaukojo 12 litų, tačiau jie buvo grąžinti. Taip nurodė padaryti pats Z.Balčytis.

Daugiau paremti Z.Balčyčio kol kas nepanoro nė vienas šalies gyventojas. Kol kas nutarta pinigų iš paprastų žmonių neprašyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.