Liberalai planuoja dideles vestuves

Šią savaitę turėtų susijungti Klaipėdos Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos partijų skyriai. Po šių jungtuvių trečią pagal dydį šalies miestą iš esmės kontroliuos viena partija.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 2, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 PM

Vienas stipriausių Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) skyrių Lietuvoje su Liberalų sąjūdžiu susijungs penktadienį.

Panašiai per kelis pastaruosius mėnesius pasielgė ir dauguma Lazdijų, Utenos, Alytaus, Plungės, Trakų, Akmenės ir kitų savivaldybių liberalcentristų. LiCS pradėjo byrėti, kai partija per praėjusius Seimo rinkimus nepateko į parlamentą.

„Manau, kad ir mes pagaliau pribrendome jungtuvėms. Jau seniai esame deklaravę, kad Lietuvoje turi būti viena liberali partija. Lietuvos liberalų ištakos yra Klaipėdoje, todėl mūsų sprendimas jungti skyrius yra logiškas“, - portalui lrytas.lt sakė LiCS Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas.

LiCS Klaipėdoje turi apie 150 narių. Dauguma aktyvių partiečių ketina tęsti veiklą Liberalų sąjūdyje.

S.Budinas mano, kad dviejų politinių jėgų jungtuvės mieste visų pirma naudingos už liberalus balsuojantiems rinkėjams, nes dauguma jų nori, kad partijos būtų vieningos, liberalai vienytųsi.

Klaipėdos Liberalų sąjūdžio skyriaus vadovas Simonas Gentvilas primena, kad Klaipėdoje yra stipriausi Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos skyriai ir jų vienijimasis sustiprins bendras liberalų pozicijas Lietuvoje.

„Mes čia Klaipėdoje vienydamiesi turime rodyti pavyzdį kitiems, kad atsirastų viena politinė jėga, viena liberali ideologija turi užimti savo vietą savivaldos politikoje“, - sakė S.Gentvilas.

Jis primena, kad Klaipėda jau trečius metus iš eilės Lietuvos laisvosios rinkos instituto yra pripažįstama kaip geriausiai valdoma savivaldybė.

„Kartu susivieniję galėtume geriau valdyti miestą. Eksportuoti savo idėjas į kitus miestus. Manau, kad jungtuves teigiamai įvertins ir rinkėjai“, - sakė S.Gentvilas.

Susivieniję liberalai miesto taryboje turės 14 vietų iš 31.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.