Įklimpusį vadovą - į bedarbių gretas

Atėjo direktorius, išėjo bedarbis. Tokia lemtis šiandie vykusiame Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) dalininkų posėdyje ištiko įmonės vadovą Raimundą Jakutį.

Po priverstinės pertraukos grįžęs R.Jakutis nespėjo pavadovauti nė savaitės.<br>G.Šiupario nuotr.
Po priverstinės pertraukos grįžęs R.Jakutis nespėjo pavadovauti nė savaitės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-04-03 17:18, atnaujinta 2018-02-14 21:51

Į STT tinklus patekęs ir beveik dvejus metus nuo darbo nušalintas R.Jakutis praėjusią savaitę grįžo į darbovietę. Bet dalininkai nusprendė, kad viešosios įstaigos vadovas nebegali dirbti, todėl jį nutarta atleisti kaip praradusį pasitikėjimą.

Už vadovo nušalinimą balsavo Šiaulių miesto ir rajono, Akmenės, Radviliškio rajono savivaldybių atstovai. Pakruojo ir Joniškio savivaldybėms atstovaujantys dalininkai susilaikė, o Kelmės savivaldybės atstovė į posėdį atvykti nespėjo – supainiojo posėdžio laiką.

ŠRATC dalininkų nemalonę R.Jakutis užsitraukė, kai praėjusią grįžęs į darbovietę ėmėsi permainų: atleido laikinąją įmonės vadovę Jolitą Šalkauskienę, o sąvartynui vadovauti paskyrė savo pavaduotoją Stasį Lembutį.

Pastarasis įtariamas galimai sumaišęs įmonės automobilio degalų baką su nuosavos mašinos. Pareigūnai svarsto, ar dėl paaiškėjusių faktų pradėti ikiteisminį tyrimą.

Prieš priimant verdiktą R.Jakutis priminė, kad jis nėra nuteistas, todėl galioja nekaltumo prezumpcija.

Buvęs ilgametis Šiaulių rajono meras R.Jakutis yra įklimpęs kaip reikiant: viena su viešaisiais pirkimais susijusi baudžiamoji byla jau nagrinėjama teisme, o antras ikiteisminis tyrimas neseniai užbaigtas ir perduotas teismui.

R.Jakutis pirmojoje byloje teisiamas dėl piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo. Antrojoje jam pareikšti kaltinimai dėl apgaulingos buhalterijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.