Daug pasiekę pasaulio lietuviai patirtimi dalinasi su studentais

Atidaryta registracija Lietuvoje ir užsienyje studijuojantiems lietuvių studentams į šeštąjį „LT Big Brother“ sezoną. Ši unikali mentorystės programa suteikia galimybę studentams pasisemti žinių iš patyrusių profesionalų jau pasiekusių karjeros aukštumų savo srityse ir dirbančių visame pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 7:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:18 PM

Šiemet „Lithuanian City of London Club“, „Globalios Lietuvos lyderių“ ir „Wall Street Lithuanian Club“ rengiamas LT Big Brother projektas pritraukė beveik 200 mentorių, įvairių sričių specialistų, dirbančių tokiose kompanijose kaip Pasaulio bankas, Morgan Stanley, J. P. Morgan, Ernst & Young, McKinsey & Co, Deloitte, Samsung, YPlan, BlackBerry, Barclays, Citigroup, ir daugelyje kitų. Mentoriai ir studentai įsikūrę visame pasaulyje – nuo Silicio slėnio iki Japonijos ir Australijos.

Prieš penkerius metus Londono Sityje dirbantys lietuviai pradėjo mentorystės programą, kuria siekė dalintis žiniomis ir praktika su mažiau patyrusiais lietuviais, studijuojančiais Didžiojoje Britanijoje. Ši programa, vienijanti profesionalus ir studentus, netrukus sėkmingai išsiplėtė į JAV, Lietuvos, Skandinavijos ir Beniliukso (Belgijos, Nyderlandų ir Liuksemburgo) šalių regionus bei „Global“, skirtą gyvenantiems valstybėse už programos regionų ribų.

Vienas iš projekto mentorių Daumantas Mockus, Royal Bank of Canada Įmonių Įsigijimo ir Susijungimo departamento viceprezidentas dirbantis Londone džiaugėsi, jog šioje programoje dalyvauja nuo pat pradžių: „2009-ais metais geras draugas, taip pat LCLC klubo narys, Rytis Vitkauskas, pritaikęs savo patirtį įgytą Harvardo verslo mokykloje, įkūrė LT Big Brother Londone. Mano nuomone tai buvo itin gera ir reikalinga iniciatyva, todėl nedvejodamas prisijungiau prie projekto. Šiuo metu projektas išaugo iki pasaulinio lygio, taigi projekto sėkmė pasiteisino lūkesčius su kaupu.“

„Visuomet gyvenime turėjau žmonių, kurie buvo mano mentoriais. Dėstytojai, šeimos nariai, draugai sutikti užsienio šalyse. Be galo vertinau jų indėlį, kai man reikėdavo priimti svarbius sprendimus ar reikėjo profesinio patarimo, o kartais ir gyvenimiško.

Tikėjausi, kad ir aš kažkam galiu dalį to perduoti“ – patirtimi dalinosi Raminta Dereškevičiūtė, projekto mentorė, Tarptautinės advokatų kontoros K&L Gates LLP vyresnioji advokatė Londone.

Dalyvavimu praeitų metų sezone džiaugėsi ir Austė: „Projekte dalyvavau du kartus kaip small sister ir sulaukiau labai gerų ir naudingų patarimu tiek iš savo Big Sister bei Big Brother, tiek iš kitų mentorių, kuriuos sutikau įvairių projekto renginių metu. Mentoriai padėjo plačiau pažiūrėti į karjeros galimybes bei palaikė siekiant užsibrėžtų tikslų, kuriuos pavyko sėkmingai pasiekti - baigiau bakalaurą Mount Holyoke College (JAV) ir įsidarbinau viename dideliame investiciniame banke JAV.“

„Big Brother“ buvo dalinimasis sukaupta praktine patirtimi savo darbo sferoje, gaunami naudingi patarimai bei sprendžiami iškilę klausimai, kurie man atrodė neišsprendžiami. Šių dalykų nei vienoje knygoje nerasite, todėl galiu drąsiai teigti, jog nauda yra akivaizdi“, – patirtimi dalinosi projekto dalyvis Ignas.

Studentai ir mentoriai nuo gegužės iki gruodžio mėnesio bendraus neformaliai, patarimus mentoriai jiems teiks susitikimų ar „Skype“ pokalbių metu, skambučiais, elektroniniais laiškais, neretai jų bendravimas po projekto tęsiasi ir ateityje.

Dalyvių registruotis projektui tęsiasi iki balandžio 14 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.