J.Valančiūno tėvas apie sūnų: „Nepatarinėsiu jam, netrukdysiu“

Prie vairo neblaivaus sulaikyto krepšininko Jono Valančiūno tėvas Jonas Vilkas nesmerkia sūnaus. Apie atžalos nemalonumus jis sužinojo iš žurnalistų. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 2:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:27 PM

„Niekada nepykau ant jo ir neturiu teisės pykti. Žmoną jis turi. Bet ir žmonai nereikia pykti. Čia juk vienetiniai momentai. Išgerti visiems pasitaiko“, – sūnų palaikė tėvas.

Irklavimo veteranas žadėjo net neskambinti sūnui, netrukdyti. „Nepatarinėsiu jam, neskambinsiu, netrukdysiu. Tegu jis susigyvena su savim, sunku jam dabar“, – aiškino J.Vilkas. 

Anksčiau jis pats stipriai išgerdavo per šventes. Šio įpročio nevadina priklausomybe.

„Neturiu problemų dėl alkoholio. Esu sveikas. Pas mus būdavo tik šventiniai pasisėdėjimai, kaip ir pas kitus žmones. Esu normalus“, – portalui lrytas.lt kalbėjo krepšininko J.Valančiūno tėvas.

„Jeigu gersi ir sportuosi – numirsi. Jei tik sportuosi – irgi numirsi, bet truputį vėliau“, – juokavo sportininkas veteranas.

Kiek išgeria per šventes, priklauso nuo nuotaikos ir nuo aplinkinių. „Jei gera kompanija, reikia pasisaugoti, negerti daug. O jei prasta kompanija, prisiliurlini ir eini gulti“, – nuotaikingai dėstė krepšininko tėvas.

Dabar vyras nebegeria tiek daug, kiek anksčiau – nebėra potraukio ir sveikatos. „Pradėjau septintą dešimtį, nebe tas amžius“, – sakė 61-erių  irkluotojas.

Vyras šiuo metu rengiasi važiuoti į Miunchene (Vokietija) vyksiantį Europos irklavimo veteranų čempionatą.

Jaunystėje ir sportuodamas kartais išgerdavo. „Rimtai treniravausi 10 metų, sportavau antroje Tarybų Sąjungos komandoje. Kur ten dažnai gersi! Retkarčiais išgerdavau, kaip ir visi profesionalai“, – prisipažino irkluotojas.

Jis šiuo metu Utenoje reabilituojasi. Su portalo lrytas.lt žurnaliste vyras kalbėjo išlipęs iš baseino, pakeliui pas gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.