Draudimų vėzdas visada smogia kitu galu

Šiais laikais nėra kvailesnio užsiėmimo, nei ką nors drausti. Nesvarbu,

Daugiau nuotraukų (1)

Virginijus Mičiulis

Apr 9, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:59 PM

Kiek energijos, laiko ir popieriaus išeikvojo Radijo ir televizijos komisijos prievaizdai, kol užčiaupė Kremliaus ruporus – televizijos kanalus „NTV mir“ ir „RTR planeta“.

Tačiau staiga susizgribo, kad tie draudimai nieko verti, mat jų paisyti turi tik kabelinės televizijos operatoriai. O palydovinėms televizijoms į juos legaliai nusispjauti. Uždraustus kanalus jos ir toliau retransliuoja.

Radijo ir televizijos komisija nelinkusi nuleisti rankų – ketina prigriebti palydovines televizijas.

Galima neabejoti – po ilgų posėdžių, diskusijų ir derinimų prigriebs. Tačiau aišku kaip dieną ir tai, kad triūsas vėl nueis šuniui ant uodegos. Mat „netikėtai“ paaiškės, kad minėtąsias programas galima be vargo žiūrėti internetu.

O kadangi draudžiamas vaisius visada saldesnis, susidomėjimas rusiškais kanalais didės. Maskvos propagandininkai mūsų prievaizdams bus dėkingi.

Draudimų vėzdas dažniausiai smogia ne tuo galu. Kas labiausiai džiaugėsi, kai prieš kelerius metus valdžia užsimojo iš sporto renginių išguiti alkoholio reklamą? Be abejo, pilstuko gamintojai ir pardavėjai.

Būtent jie laukia nesulaukia dienos, kai bus apskritai uždrausta alkoholio reklama.

Nereikia būti rimtu rinkodaros specialistu, kad suprastum, jog tai viena pagrindinių sąlygų jiems atkusti.

O kas iš džiaugsmo delnais trynė dėl to, kad juostą „Hobitas: Smogo dykynė“ Filmų indeksavimo komisija pažymėjo ženklu N-13? Žinoma, kad interneto piratai.

Dar – kai kurių Latvijos kino teatrų savininkai. Mat didžiausi Johno Ronaldo Reuelo Tolkieno kūrybos gerbėjai pažiūrėti filmo iš Lietuvos vyko į šią šalį kaimynę. Ten vaikai su tėvais į kino sales buvo įleidžiami be vargo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.