Lietuvoje nulis – nebūtinai nulis

Gudobelių ekstraktas ar sukatžolių tinktūra Lietuvoje gali tapti mirtinai pavojingais preparatais. Tiesa, yra vienas „jeigu“. Taip nutiks, jeigu valdžia palaimins draudimą vairuoti išgėrus nors kiek alkoholio.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Dumalakas

Apr 9, 2014, 7:16 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:13 PM

Juk sukatžolių tinktūros, kurią vartoja silpnos širdies žmonės, dozėje yra 0,58 gramo etanolio, o tai atitinka 11,46 mililitro alaus ar 4,77 mililitro vyno. Gudobelių ekstrakto lašuose alkoholio mažiau, bet jo vis tiek yra.

O širdininkui, papūtusiam į alkoholio tikrintuvą ir pamačiusiam, jog įsižiebia ne nuliai, vien tokių skaičių gali pakakti, kad kelionė taptų paskutinė.

Niekuo neparemti išvedžiojimai? Bet ir susisiekimo ministras R.Sinkevičius, vienas aršiausių minėto draudimo šalininkų, kalba, kad nuliai gali būti nebūtinai nuliai. Širdininkus jis užmiršo, bet prisiminė tuos, kurie mėgsta kefyrą ar girą, kuriuose taip pat yra šiek tiek alkoholio.

„Aš nežinau, kiek ko gali būti nuo kefyro ar giros. Žinoma, tam tikra paklaida gali būti. Nemanau, kad bus reikalaujama absoliutaus nulio“, – ramino R.Sinkevičius. Ir prisipažino nežinąs, ar įmanomas visiškas promilių nebuvimas kraujyje, nes organizmas jų gali gauti nebūtinai iš alkoholinių gėrimų, bet ir iš kai kurių maisto produktų. Ministras pridūrė, kad gali būti ir alkoholio tikrintuvo paklaida, kuri priklausys nuo to, kokius prietaisus pramonė gamina.

Kodėl R.Sinkevičius, nerimaudamas, kad išaugo žuvusiųjų skaičius vietinės reikšmės keliuose, kai tragiškų avarijų kaltininkas yra alkoholis, pats mėgina ieškoti išlygų?

Gal reikėtų prisiminti jo gimimo dieną prieš ketverius metus, po kurios politikas šlitinėjo Seimo koridoriais?

Ačiū Dievui, į avariją jis nepakliuvo, nepateks ir artimiausius metus, nes ministrą vežioja tarnybinis automobilis. Bet visą gyvenimą ministru juk nebūsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.